Heerlijk romige champignonsoep. Ik maakte altijd van die dikke gebonden soepen maar dat kan natuurlijk niet koolhydraatarm.

Dit recept is koolhydraatarm en geschikt voor keto door de gezonde vetten. Het vult erg goed ondanks dat het geen gebonden soep is.

Wat heb je nodig

  • minimaal 500 gram  champignons
  • 2 bouillonblokjes (of een portie bottenbouillon)
  • 1 rode ui
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 200 ml room
  • 30 gram olijfolie
  • zout en zwarte peper
  • 1 liter water

Variatietips

  • Verse peterselie of bieslook als garnering is erg lekker. Ook koriander is lekker als je er van houdt zoals ik.
  • een beetje citroensap in je kom champignonsoep maakt de smaak intenser.
  • Voeg een theelepeltje sambal toe aan de rode ui wanneer je deze bakt voor een pittige soep.

Bereiding

Neem een soeppan van minimaal 2,5 liter.

Hak de rode ui in kleine stukjes en fruit deze aan in de warme olijfolie. Halveer de champignons.

Roerbak de champignons samen met de rode ui en olijfolie tot de champignons beginnen t slinken.

Voeg het water en bouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Ik prik in de champignons of ze gaar zijn. Meestal duurt dit 15-20 minuten.

Voeg de geperste knoflook toe en laat garen voor een paar minuten. De room mag er nu ook bij. Roer rustig door. Proef en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.

Het recept maakt 3 grote porties van 400-450 ml die ik als een maaltijd eet. Achter de kom zie je mijn twee mealprep porties. Je kan altijd meer champignons toevoegen, het genoemde aantal is een minimum.

Eet smakelijk!