Er kwamen zulke leuke reacties op de Bento collectie van mister Z dat ik er wat meer over ga schrijven. Naast alle fijne bento lunchboxen noemde ik de RVS vakjesborden al die we thuis graag gebruiken. We hebben er nu drie die dagelijks gebruikt worden.

Mister Z vindt het fijn als zijn eten niet gemixt wordt of elkaar raakt. Ook is het erg overzichtelijk eten met alle vakjes wat ook maakt dat een normale portie eten optisch gezien minder lijkt voor hem wat ook helpt.

De bento manier van eten wordt ook wel toegepast in de vorm van Monkey platters. Misschien heb je daar wel eens van gehoord. Het is eigenlijk hetzelfde idee. Je snackt allerlei kleine hapjes vanaf een groot bord, vaak met vakjes.

Waarom roestvrijstaal (RVS) servies?

Roestvrij staal heeft meerdere handige eigenschappen wat maakt dat ik het zo handig vindt.

  • RVS is duurzaam, gaat een leven lang mee bij normaal gebruik.
  • RVS is hufterproof, het valt niet kapot en slijt niet.
  • RVS servies kan in de vaatwasser.
  • RVS servies beïnvloedt de smaak van eten of drinken niet.
  • RVS is voedselveilig en bevat 0% aan mogelijk schadelijke stoffen.
  • Eten plakt niet aan RVS dus ook met de hand zijn ze supersnel schoon.

Ik hoor vaak, wat kosten die borden veel! Maar als je bedenkt dat je ze maar eenmalig aanschaft in je leven dan heb je het kostenplaatje er al snel uit. Onze rvs bordjes zijn nu een jaar dagelijks in gebruik en dat is er niet van af te zien. De bamboe bordjes die ik had zien er uit alsof ze dagelijks afgeragd zijn, dus mijn voorkeur gaat echt uit naar de RVS bordjes.

We hebben meer RVS spulletjes, denk aan bakjes en drinkflessen waar ik ook nog over zal schrijven.

Din Din Smart kinderbord

De leukste van allemaal, mister Z noemt dit zijn ‘auto bord’. Hij eet er elke dag zijn ontbijt uit.

Dit bord komt met een handig deksel wat je kan gebruiken om restjes eten af te dekken of om het bord in je tas te kunnen steken en buiten de deur te gebruiken. Natuurlijk koos mister Z de blauwe versie.

Vorig jaar gebruikten we dit bord voor een ontbijt op school waar Z zijn eigen eten mee moest nemen. Z wilde geen Yumbox mee maar een echt bord. Waar de andere kindjes lekker aan de eitjes zaten, smulde Z van een portie gerookte zalm. Dit bord past overigens ook in de geïsoleerde sleeve die we voor de Yumbox hebben. Handig als je iets mee wil nemen wat gekoeld moet zijn.

Ecolunchbox tray bord met vakjes

Echt een ideaal bord voor kleine maaltijden. Ik gebruik het bord vaak voor snacks tussendoor. Een warme maaltijd past hier ook goed in. Bijvoorbeeld pasta met gehakt- en groentensaus in het grote vak en nog salade in de kleine vakjes. Op mijn Instagram post ik regelmatig ook het bento eten van Z.

Het is ook een makkelijk vakjes bord om mee te nemen dus ik zie online dat het ook veel outdoor gebruikt wordt. Dit is er ook een die ik rustig op vakantie bijvoorbeeld mee zou nemen zodat we altijd een bento bord bij ons hebben. Wel zo praktisch.

Monkey platter bord Kasteel

Deze is voor zover ik weet niet meer in Nederland te koop. Nadat ik hem kocht heb ik hem niet meer gezien, maar het is een hele fijne. Ik heb hem ooit eens in een aanbieding gekocht.

Dit is de grootste bord van de drie rvs vakjes borden die we hebben. Ik gebruik hem ook vaak bij speeldates, gevuld met allerlei (gezonde) snackjes. Meestal is dit rvs vakjes bord in een paar minuten leeg haha. Ik heb al hele verhalen gehoord die bij de borden verzonnen worden.

Gebruik jij ook vakjesborden?