Ik heb al aardig wat recepten met kip online staan en zag tot mijn eigen verbazing dat ik deze favoriet er nog niet tussen had staan. Een goed basisrecept voor kipdrums uit de Airfryer. Mijn Airfryer gebruik ik vaak omdat hij zo snel is vergeleken met de oven.

Mijn Airfryer is echt een van mijn favoriete keukenapparaten. Een kilo kipdrums zijn namelijk binnen een half uur klaar met een super krokant velletje. Precies zoals wij ze lekker vinden.

Ik maak gebruik van mijn eigen kipkruiden, je kan uiteraard ook andere gebruiken, let wel op het zoutgehalte dat je niet te zoute kip krijgt. Veel kant en klare kipkruiden uit de winkel bevatten namelijk voor 70% zout.

Wat heb je nodig

  • 1 kilo kipdrums
  • 1 volle eetlepel homemade kipkruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepelsa olijfolie
  • Een grote Airfryer

Bereiding

Neem een mengkom, doe je kipdrums er in. Strooi de kruiden over de kipdrums en doe er daarna de olijfolie overheen. Die is puur bedoeld om de kruiden goed over de kipdrums te kunnen verdelen en het geheim voor dat extra krokante huidje.

Zet de Airfryer op 180 graden en laat voorverwarmen. Zodra de Airfryer op temperatuur is verdeel je de kipdrums gelijkmatig in het bakmandje en stel je de timer in op 25 minuten.

Halverwege de baktijd schud je het mandje met kipdrums even goed los zodat ze van alle kanten mooi bakken en crispy worden. Heb je het al door, dat crispy velletje doet het hem haha.

Heb je echt dikke kipdrums dan kan het zijn dat je nog een paar minuten extra nodig hebt om de kipdrums uit de Airfryer helemaal perfect te krijgen. Heerlijk met witlofsalade!

Eet smakelijk!