Zelf je kruidenmixen maken is zo simpel en zo ontzettend lekker. Ik heb de smaak te pakken! Mijn cajun kruiden waren al een groot succes, deze kipkruiden mix is echt heerlijk.

Ik denk dat ik meerdere versies voor kipkruiden als mix ga maken en ze dan hier toevoeg. Dit is mijn eerste versie en we hebben gesmuld vandaag met gegrilde kippendijen gemarineerd in een volle eetlepel deze kruiden. Je kan een eetlepel per kilo kip aanhouden.

Bepaal hoeveel kipkruiden je wil maken. Je kan dit recept verdubbelen of keer vier doen als je een klein potje van 50 gram wil vullen.

Er zit in ieder geval een stuk minder zout in dan de kant en klare kipkruiden uit de winkel. Met twee theelepels zeezout als basis heb je in verhouding circa 22% als zout en de rest zijn smaakvolle kruiden. Bij kipkruiden uit de winkel zit er meestal 70% aan zout in en maar 30% aan kruiden.

Wat heb je nodig

  • 2 theelepels zeezout
  • 1,5 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1,5 theelepel koriander
  • 1 theelepel paprika
  • 1 theelepel chili
  • 0,5 theelepel gember
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • 1/4 theelepel kardemom

Bereiding

Neem een potje en doe daar alle kruiden in. Op de foto zie je 2 keer mijn recept in het potje. Schud het potje tot alle kruiden goed zijn gemengd en roer het nog even door. Klaar!

Droge kruiden zijn enorm lang houdbaar dus je mengsel gaat heel lang mee. Ook leuk om cadeau te geven in een mooi potje.

Wil je de kipkruiden testen? Ik heb flink wat recepten met kip op Waymadi.nl gezet.

Nog een klein geheimpje, deze kruiden smaken ook heerlijk op vlees zoals kalfsvlees of lamsvlees…