De afgelopen recepten heb je vaak cajun kruiden zien staan. Ik ben er zo’n fan van dat ik ze inmiddels zelf maak. Cajun kruiden zijn heerlijk op groenten en op vlees en vis en dat maakt dat dit mengsel echt een van mijn favorieten in de keuken is.

Zelf je kruiden mixen geeft je ook de mogelijkheid om ze aan je eigen smaak aan te passen en onnodige toegevoegde ingrediënten te kunnen vermijden.

Je kan het recept in elke hoeveelheid maken die je wenst.

Wat heb je nodig

  • 2 theelepels (keltisch of himalaya) zeezout
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 volle theelepel knoflookpoeder
  • 1 volle theelepel tijm
  • 2 theelepels oregano
  • 1 volle theelepel uienpoeder
  • 1 volle theelepel zwarte peper

Variatietips

  • Voor een lekkere rooksmaak voeg je 1 theelepel gerookte zoete paprikapoeder en 1 theelepel paprikapoeder toe
  • Vervang de chilipoeder door 1 theelepel fijngemalen piri piri en 1 theelepel pul biber
  • Verdubbel de hoeveelheid knoflookpoeder en uienpoeder
  • Meng de kruiden met olie en je hebt een dip

Bereiding

De kortste beschrijving ooit haha.

Meng alle kruiden tot een mengsel en bewaar het in een luchtdicht (glazen) potje. Ik doe dat door alle ingrediënten in het potje te doen en het potje te schudden. Klaar is Maddi.

Maak jij wel eens je eigen kruidenmixen?