Zwarte komijnolie van Purezaadolie.nl

Zuivere zwarte komijnolie vol onverzadigde vetzuren wordt al eeuwen ingezet bij gezondheidsklachten of als algehele gezondheidsboost. Purezaadolie.nl stuurde mij haar zuivere zwarte komijnolie op ter review.

Zwarte komijnolie als voedingssupplement

Zwarte komijnolie (nigella sativa, in het Arabisch bekend als habba sawda) levert een positieve bijdrage aan het immuunsysteem. De afgelopen maanden heb ik dit al mogen ervaren. Als natuurlijk voedingssupplement nam ik een flinke theelepel per dag op een lege maag sinds een paar maanden. Mijn doel was mijn algehele weerstand op te krikken. Normaal ben ik in de winter namelijk vaak ziek. Deze winter nog niet een keer.

De smaak is zowel fris en kruidig tegelijk, echt typerend voor nigellazaad. Ik hou er van om nigellazaad in mijn eten te verwerken maar de olie is sterker van smaak. De eerste keer dat je een lepeltje neemt raad ik je aan wat drinken klaar te hebben staan om de sterk aromatische smaak te verzachten, maar geloof me, je went er binnen een paar dagen aan. Je kan de olie ook mengen met wat drinken of door je salade mengen, dat smaakt echt goed.

In het begin merkte ik dat de olie een beetje in mijn keel brandde wat simpel te verklaren was. Ik heb regelmatig last van keelontstekingen en de nigella zaad olie heeft een sterk ontstekingsremmende werking dus deed gelijk zijn werking!

Stabiele bloedsuikerspiegel

Zwarte komijnolie helpt de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en verbetert de insulineresistentie waardoor ik het een waardevolle aanvulling vind op mijn keto lifestyle die hetzelfde doel heeft.

Wist je dat Nigella sativa ook wel het zwarte goud genoemd wordt vanwege de ontstekingsremmende, antivirale en antibacteriële eigenschappen?

Zie de olie echt als een voedingssupplement, het is niet bedoeld om medicatie te vervangen maar je te ondersteunen bij een gezond leefpatroon. Wat je wil is de biologische, koudgeperste en ongeraffineerde olie zodat je optimaal van de gezondheidsvoordelen kan profiteren. Purezaadolie.nl staat voor een puur en zuiver product en wil geen concessies doen op de kwaliteit. Zo wordt de pers alleen voor de nigella zaden gebruikt en niet voor andere zaden en noten om kruisbesmetting te vermijden.

Let op: zwarte komijnolie is niet geschikt voor inwendig gebruik tijdens zwangerschap. Wel kan het gebruikt worden om je te ondersteunen wanneer je borstvoeding geeft.

Zwarte komijnolie in de islam

Zwarte komijnolie wordt in de islam benoemd als ‘De genezing voor alle aandoeningen behalve de dood.” Er worden nog steeds onderzoeken gedaan naar de vele positieve effecten die zwarte komijnolie heeft op onze gezondheid. Je kan het inzetten bij griep of verkoudheid of het boosten van je algehele weerstand maar het is veel breder inzetbaar. De werkzame stof in de olie is thymoquinone. Thymoquinone is in onderzoeken al meerdere malen ingezet om de progressie van kankercellen te remmen of te stoppen. Ook wordt zwarte komijnolie gebruikt door mensen met astma, epilepsie en diabetes.

Wil je meer lezen over hoe de olie in te zetten is bij gezondheidsklachten lees dan dit artikel van Purezaadolie.nl eens door.

Wat zit er in

Zwarte komijnolie (Nigella sativa) bevat 8 soorten gezonde vetzuren die vrije radicalen neutraliseren. Daarnaast bevat het verschillende mineralen zoals calcium, ijzer, koper, zink en fosfor.

De nigellazaadjes van Purezaadolie.nl zijn afkomstig uit Egypte, wat bekend staat als een van de beste landen met de juiste groeiomstandigheden voor de nigella sativa plant.

Vaak worden er concessies gedaan aan olieproducten om het product goedkoper op de markt te brengen. Wat ik fijn vind aan deze zuivere nigella zaad olie is dat het biologisch is, koudgeperst (verhitting zou de bestanddelen verminderen) en verpakt in een donkere glazen fles die de houdbaarheid verlengd. De olie is vrij van toevoegingen en ongeraffineerd. Bewaar je de olie droog, koel en donker dan is het enkele jaren houdbaar.

Zwarte komijnolie voor cosmetisch gebruik

Zwarte komijnolie kan ook voor cosmetisch gebruik worden ingezet. Wanneer je een onzuivere huid, droge huid, eczeem of psoriasis hebt kun je een dun laagje op je huid smeren. Ik merk dat mijn huid zuiverder is en dat ik minder last heb van haaruitval (veroorzaakt door medicatie die ik slik).

Iedereen met psoriasis weet dat in de winter de plekken erger zijn. Mijn ervaring is dat de zwarte komijnolie instant verlichting geeft van de jeuk en de psoriasisplekken verminderen. De plekken die ik had zijn bijna volledig weggegaan! De olie is erg zuinig in gebruik, je hebt er niet veel van nodig. Voor mijn huid doe ik nu al maanden met een klein flesje van 100 ml.

Te koop bij Purezaadolie.nl

Deze fijne olie is te koop bij Purezaadolie.nl in flessen van 100ml en 250 ml. Purezaadolie.nl heeft een snelle levertijd van 1-2 werkdagen binnen Nederland.

Gebruik jij al zwarte komijnolie om je gezondheid te boosten?