Deze salade is het makkelijkste te maken als je leftovers hebt van de vorige dag. Ik had gegrilde kippendij over en besloot er een maaltijdsalade van te maken. De kippendij kun je kruiden met mijn homemade kipkruiden of gebruik mijn recept voor gegrilde kippendij.

Voedingswaarde maaltijdsalade met kippendij

  • 5 gram koolhydraten
  • 57 gram vet
  • 56 gram eiwit
  • 696 kcal

Wat heb je nodig

  • 150 gram krulsla melange (Lidl)
  • 50 gram Engelse cheddar
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 160 gram gegrilde kippendij

Dressing

  • 20 gram olijfolie
  • zeezout naar smaak
  • 1 volle theelepel zwarte peper
  • 1 volle theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel pul biber (chilivlokken)
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding

Mix de dressing in een kommetje.

Leg de krulsla melange op een groot bord. Daarover verdeel je de kazen in stukjes. Warm de kippendij even op en verdeel die ook in stukjes over het bord. Doe nu de dressing er over.

Eet smakelijk!