door Madelon | apr 28, 2021 | #WaymadiFood, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Vrij van, Vrij van gluten, Zoet |
Hallo Eid keto merengue koekjes! Ik ben er dit jaar vroeg bij. Met dank aan Ellouisa voor de inspiratie voor deze merengue koekjes. Er volgen de komende dagen meer nieuwe zoete recepten om je van nog meer Eid koekjes inspiratie te voorzien. Uiteraard volledig...
door Madelon | apr 24, 2021 | #WaymadiFood, Gezondheid, Madelon Schrijft |
Tegenwoordig komen er steeds meer verschillende diëten op de markt. Zo heb je diëten waar je heel weinig mag eten, heel veel moet eten, alleen vloeibaar eten mag consumeren, één soort voedsel mag innemen of alleen koolhydraten mag hebben. Als je effectief probeert af...
door Madelon | mrt 21, 2021 | Fusion, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Vlees, Vrij van, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose, Wereldkeuken |
Ben jij ook fan van de Indonesische keuken? Deze ketoproof rendang mag dan echt niet ontbreken tussen je lievelingsrecepten. Heerlijk zacht vlees wat de tijd heeft gekregen om te sudderen en mals te worden met de typische smaken van de Indonesische keuken. De fusion...
door Madelon | mrt 7, 2021 | Gezondheid, Islam, Madelon Coacht, Madelon Schrijft |
“Wat is jouw behoefte?” Vrijwel elk gesprek open ik met deze vraag. In mijn optiek draait jezelf gezonder gaan eten om het vervullen van behoeften als (islamitische) zelfzorg. Ben jij klaar om af te kicken van je suikerverslaving? Jouw motivatie is (islamitische)...
door Madelon | feb 26, 2021 | #WaymadiFood, In de keuken, Madelon Schrijft |
De voorraad in de keuken kan soms nogal rommelig zijn. Ik ben daarom ook heel blij met mijn bijkeuken waar ik veel voorraad kwijt kan. Wij kozen bewust voor een mooie, moderne keuken met veel dichte kastjes. Maar om efficiënt te kunnen koken is het fijn als je een...
door Madelon | feb 16, 2021 | #WaymadiFood, Gezondheid, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft |
Veel mensen willen graag gezonder eten, maar weten niet zo goed hoe en schuiven het daarom op de lange baan. Hier 7 tips om toe te passen wanneer je een gezonder voedingspatroon als lifestyle wil toepassen. 1. Het hoeft niet perfect Rome is niet in één dag gebouwd. Je...
door Madelon | feb 3, 2021 | #WaymadiFood, Fusion, Koolhydraatarm en Keto, Vis, Vrij van, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose, Wereldkeuken |
Wist je dat zoete ketjap voor het grootste gedeelte uit suiker bestaat? Normale ketjap past daarom niet in een koolhydraatarm of ketogeen eetpatroon. Maar, je kan ketjap heel makkelijk koolhydraatarm maken met de Brown van Greensweet Stevia. In de Aziatische keuken is...
door Madelon | jan 25, 2021 | #WaymadiFood, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Vrij van, Vrij van gluten, Zoet |
Dat moment dat je je eigen recept ombouwt en afvraagt of ze wel gaan lukken wat je in je hoofd hebt wordt een victorie moment na het openen van de oven! De laatste weken vind ik het fijn om in de avond even een momentje voor mezelf te nemen. Vaak betekent dat recepten...
door Madelon | jan 25, 2021 | #WaymadiFood, Madelon Schrijft, Ontbijt & Lunch |
Wie had dat pakweg dertig jaar geleden toch eens kunnen bedenken. Dat Nederlanders nog eens echte kunstenaars, ware experts zouden worden op het gebied van koffiezetten? Want alhoewel we er allemaal een sterke mening over hebben, al zolang er koffie gedronken wordt,...
door Madelon | dec 28, 2020 | #WaymadiFood, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Vrij van, Vrij van gluten, Zoet |
Afgelopen zomer een grote hit in huize B bij mijn wederhelft, suikervrije koolhydraatarme proteïne cookies. Zelfs mijn kleine meneer die niet van amandelmeel houdt vond deze echt lekker. Proteïnepoeder vervangt de ontbrekende gluten De afgelopen maanden ben ik flink...
door Madelon | dec 9, 2020 | #WaymadiFood, Madelon Schrijft, Opinie, Shoppen |
Jullie vragen mij zowat wekelijks welke keukenapparatuur ik aanraad. Tijd voor een verzamelartikel! Keukenapparatuur kiezen is vooral bewust shoppen en je wensen samenvoegen met het beschikbare budget. Vier jaar geleden verhuisden wij naar een fijne en ruime woning....
door Madelon | nov 29, 2020 | #WaymadiFood, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Snacks en hapjes, Vrij van, Vrij van gluten, Zoet |
De kookinspiratie slaat hier vaak toe als het stil is. De kleine meneer vraagt mij wel eens wat ik allemaal doe als hij ligt te slapen. Want zo vaak ligt er de volgende ochtend weer wat lekkers in een bak klaar waar hij en zijn papa als smaakproefkonijnen van mogen...
door Madelon | nov 12, 2020 | Gezondheid, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Coacht, Madelon Schrijft |
Dit jaar heb ik tientallen vrouwen mogen coachen naar een gezondere lifestyle door ketogeen, koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt te gaan eten. De reviews stromen binnen en wat heerlijk om ze te lezen! In januari gaf ik live mijn lezing ‘Eet jezelf...
door Madelon | okt 11, 2020 | #WaymadiFood, Brood en pizza, Koolhydraatarm en Keto |
Dit keto gist brood was een flinke uitdaging. Ik had een keto brood in gedachte wat heel dicht bij de smaak van volkoren brood moest komen en luchtiger qua structuur moest zijn dan het zadenbrood. Een paar maanden verder is het me gelukt. Dit is weer een veelzijdig...
door Madelon | aug 23, 2020 | #WaymadiFood, Dressing, dips en saus, Kinderen, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Snacks en hapjes, Vegetarisch, Vrij van, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose, Zoet |
Wat ik echt mis in de keto lifestyle? Soms is dat gewoon een gouden oudje: hazelnootpasta. Zoals een goede lik Nutella op een keto broodje. En dat is dus prima zelf te maken. Smaakt het exact als Nutella? Nee. Daarvoor zou je melkpoeder toe moeten voegen en dat is...
door Madelon | aug 22, 2020 | #WaymadiFood, Fusion, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Soep, Wereldkeuken |
De fusion smaken gaan weer aan hoor! Mijn Indische roots geven me echt een voorliefde voor sereh en djeroek peroet. Koolhydraatarme champignonsoep is als je ketogeen of koolhydraatarm eet een heerlijke aanvulling op je groenten en gezonde vetten. Deze Aziatische...
door Madelon | mei 24, 2020 | Kennisbank, Madelon Schrijft |
Ik lees tussen de aanmeldingen voor mijn Facebookgroep regelmatig ‘Ik wil ketogeen eten om zo snel mogelijk af te vallen’. Dan maak ik me al zorgen want mijn groep heeft een no tolerancy beleid voor crashdiëten. Jezelf uithongeren (onder je BMR gaan...
door Madelon | mei 17, 2020 | Kennisbank, Madelon Schrijft |
Er zijn in de winkels veel producten te vinden gelabeld met ‘koolhydraatarm’. Zijn die ook echt koolhydraatarm? Vaak zijn dit bekende ‘dieet’ merken of worden broden gelabeld met ‘koolhydraatarm’ terwijl ze dat in werkelijkheid niet...
door Madelon | mei 17, 2020 | Kennisbank, Madelon Schrijft |
Vrijwel alle dames die ik coach hebben een fors magnesium tekort met daarbij horende klachten. In mijn artikel over de noodzaak van elektrolyten tijdens keto/kha heb je al kunnen lezen dat niet aanvullen geen optie is. Je lichaam heeft dit elektrolyt in de juiste...
door Madelon | mei 7, 2020 | #WaymadiFood, Fusion, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Salade, Vlees, Vrij van, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose, Wereldkeuken |
Wat doe je met adobo kruiden? Adobo komt van het Spaanse werkwoord ‘adobar’ wat marineren betekent. In de Latijns-Amerikaanse keuken zijn adobo kruiden basiskruiden die in elk keukenkastje staan. Adobo kruiden smaken namelijk heerlijk bij vlees, vis en...