door Madelon | mei 24, 2020 | Kennisbank, Madelon Schrijft |
Ik lees tussen de aanmeldingen voor mijn Facebookgroep regelmatig ‘Ik wil ketogeen eten om zo snel mogelijk af te vallen’. Dan maak ik me al zorgen want mijn groep heeft een no tolerancy beleid voor crashdiëten. Jezelf uithongeren (onder je BMR gaan...
door Madelon | mei 17, 2020 | Kennisbank, Madelon Schrijft |
Er zijn in de winkels veel producten te vinden gelabeld met ‘koolhydraatarm’. Zijn die ook echt koolhydraatarm? Vaak zijn dit bekende ‘dieet’ merken of worden broden gelabeld met ‘koolhydraatarm’ terwijl ze dat in werkelijkheid niet...
door Madelon | mei 17, 2020 | Kennisbank, Madelon Schrijft |
Vrijwel alle dames die ik coach hebben een fors magnesium tekort met daarbij horende klachten. In mijn artikel over de noodzaak van elektrolyten tijdens keto/kha heb je al kunnen lezen dat niet aanvullen geen optie is. Je lichaam heeft dit elektrolyt in de juiste...
door Madelon | mei 7, 2020 | #WaymadiFood, Fusion, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Salade, Vlees, Vrij van, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose, Wereldkeuken |
Wat doe je met adobo kruiden? Adobo komt van het Spaanse werkwoord ‘adobar’ wat marineren betekent. In de Latijns-Amerikaanse keuken zijn adobo kruiden basiskruiden die in elk keukenkastje staan. Adobo kruiden smaken namelijk heerlijk bij vlees, vis en...
door Madelon | apr 24, 2020 | #WaymadiFood, Fusion, Groente, Koolhydraatarm en Keto, Vegetarisch, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose, Wereldkeuken |
Dit zijn recepten die ik uit de losse pols bedenk tijdens het koken en waar ik achteraf blij ben dat ik de verhoudingen tussendoor op heb geschreven. Deze Thaise saus was me toch lekker! Ik at er kipdrums uit de Airfryer bij en had een heerlijke maaltijd. Ik grijp in...
door Madelon | apr 17, 2020 | #WaymadiFood, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Vis |
Sushi in de keto lifestyle, hoe doe je dat Madelon? Ik ben een sushi addict. Zet mij maar neer in een all you can eat restaurant en het eerste waar ik naar zoek is…de sushi. Nu eet ik voornamelijk sashimi. Zelf verse zalm halen en combineren met sojasaus en...
door Madelon | apr 10, 2020 | #WaymadiFood, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Vrij van, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Zoet |
Ik geef maar gelijk een waarschuwing. Deze keto lemon bars zijn zo lekker dat je echt moet portioneren. Ze zijn goed in te vriezen dus met deze batch heb je gelijk een voorraadje liggen. Ze smaken als the real deal koolhydraatrijke versie en komen qua structuur ook...
door Madelon | apr 5, 2020 | ASS (Autisme), Etherische oliën, Gezondheid, Madelon Schrijft, Verzorging |
Okay let’s talk the oil talk. Ik heb al veel geschreven over autisme en de handvatten die ik gebruik. Hoe ik het leven met autisme, add, ptss en chronische depressie ervaar is een groeiproces waarbij ik mezelf en mijn behoeften telkens beter leer kennen. Etherische...
door Madelon | feb 25, 2020 | #WaymadiFood, Fusion, Groente, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Snacks en hapjes, Vis, Vrij van, Vrij van gluten, Wereldkeuken |
Zou ik dan toch mijn afkeer voor de structuur van quiche overwonnen hebben? Al sinds ik klein ben kan ik quiche niet echt waarderen. Mijn man daarentegen is er gek op. Aan mij dus de uitdaging om een quiche te maken die we beiden lekker vinden en ook nog een keto...
door Madelon | jan 25, 2020 | #WaymadiFood, Fusion, Groente, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Vegetarisch, Vrij van, Vrij van gluten |
Champignons in een luxe jasje! De spinazie roomsaus met gorgonzola en pijnboompitten is echt heerlijk. Spinazie zie je niet zo heel vaak op Waymadi voorbijkomen. Ik vind het heerlijk, maar ik reageer er niet altijd even goed op. Toen een van mijn coachees mij vroeg om...
door Madelon | jan 20, 2020 | #WaymadiFood, Fusion, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Slowcooker, Vlees, Vrij van, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose |
Mijn man grapt wel eens dat ik wel een lamsribben verslaafde lijk. Lamsribben uit de oven, uit de tajine, uit de Airfryer, ik vind ze zo ontzettend lekker dat ik ze elke maand op allerlei manieren aan het klaarmaken ben. Lamsribben uit de oven Dit recept voor...
door Madelon | dec 16, 2019 | #WaymadiFood, Brood en pizza, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Ontbijt & Lunch, Snacks en hapjes, Voorraadkast, Vrij van, Vrij van gluten, Wereldkeuken, Zoet |
Chaffles zijn hot in mijn keto groep. De basis is een dik pannenkoeken beslag, het wafelijzer geeft de crunchy touch waardoor je een wafel krijgt. Omdat er vaak kaas in de chaffles verwerkt wordt is de naam ‘chaffle’ ontstaan, wat een samenvoeging is van...
door Madelon | dec 14, 2019 | #WaymadiFood, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Vrij van, Vrij van gluten, Zoet |
Wanneer je vriendin vraagt of je een ketogene versie van haar lievelingsijs kan maken dan neem je die uitdaging natuurlijk aan. Na een paar mislukkingen en blijven aanpassen is dit het resultaat. Makkelijk te maken (Chunky Monkey) bananenroomijs met chocolade callets...
door Madelon | dec 2, 2019 | ASS (Autisme), Gezondheid, Madelon Schrijft |
Hebben jullie het nieuws meegekregen over de aanvullende eisen die aan mensen met autisme worden gesteld wanneer je je rijbewijs wil halen of verlengen? Het zette me wel aan het denken want binnen 2 jaar moet ik mijn rijbewijs ook gaan verlengen. En om nou 200 euro...
door Madelon | nov 14, 2019 | #WaymadiFood, Dressing, dips en saus, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Salade, Vlees, Wereldkeuken |
Zijn jullie de grauwe dagen ook al zat? Ik wil je meenemen naar onze zomer met mijn heerlijke BBQ recepten! Vanaf dat het lente wordt tot laat in de herfst gaat hier de BBQ met regelmaat aan. Eindelijk een tuin om lekker te zitten en te genieten van heerlijke bordjes...
door Madelon | nov 11, 2019 | #WaymadiFood, Fusion, Groente, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Salade, Vis, Vrij van, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose |
Een haring maaltijdsalade met pompoen klinkt vast als een bijzondere combinatie. De combinatie is verrassend lekker! De dressing in dit recept is pittig zuur, de haring zoutig en de pompoen licht zoet. De smaken samen vullen elkaar aan en maken dit echt een bordje om...
door Madelon | okt 20, 2019 | #WaymadiFood, Airfryer, Gezondheid, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Reviews, Shoppen |
Bewuste keuzes maken in je voeding betekent voor mij ook bewuste keuzes maken in waar ik mijn voedsel in klaarmaak. De afgelopen jaren heb ik vrijwel al mijn pannen met teflonlaag vervangen door rvs pannen of gietijzeren pannen. Teflon is zeer ongezond bij hogere...
door Madelon | okt 12, 2019 | #WaymadiFood, Airfryer, Kinderen, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Snacks en hapjes, Vegetarisch, Vrij van, Vrij van gluten |
Wanneer je ketogeen eet is chips natuurlijk uit den boze. De aardappel is veel te hoog in koolhydraten om binnen een ketogene of koolhydraatarme eetstijl te passen. Je kan zelf keto chips maken van groenten maar ook van kaas: kaaspops. Kaaspops Er zijn vier methoden...
door Madelon | okt 11, 2019 | #WaymadiFood, Airfryer, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Vlees, Vrij van, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose |
Mijn Airfryer is een van mijn favoriete keukenapparaten geworden. Ik gebruik hem bijna dagelijks sinds we hem hebben. We gebruiken de Airfryer voornamelijk om verschillende soorten kip klaar te maken. Kipvleugels, kipdrums, kippendij het wordt allemaal lekker crispy...
door Madelon | sep 29, 2019 | #WaymadiFood, Kinderen, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Snacks en hapjes, Vegetarisch, Vrij van, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose, Wereldkeuken, Zoet |
De herfst is al volop begonnen met al deze regen en grijze dagen dus ik kreeg gelijk zin in keto pepernoten en keto speculaas haha. Het is een van de lekkerste dingen bij een kopje thee op een druilerige dag. Van dit recept kun je ook gemakkelijk pepernoten maken maar...