Goedemorgen allemaal! Eid ul fitr! Nederlanders noemen deze dag suikerfeest, waarschijnlijk gerelateerd aan al de zoetigheden die verorberd gaan worden de komende dagen. In het arabisch heet het Eid ul fitr, wat letterlijk vertaald ‘Feest van het vasten verbreken’ betekend.

Vanochtend zijn we naar een moskee in Groningen geweest en hebben we daar Salatul ‘Eid (gebed en korte lezing voor het einde van de ramadan) bijgewoond. De lezing (ghutba) werd zowel in het arabisch als in het nederlands gehouden dus was ook voor degenen die het arabich niet goed machtig zijn goed te volgen. De boodschap kwam heel simpel op het volgende neer: de goede daden en manier van het geloof beleven die je in de ramadan hebt nagestreeft om dat ook na de ramadan vol te houden en in je leven te houden. Daarna was er tijd om even lekker te babbelen en elkaar een fijne ‘Eid te wensen.

Wij zijn met een hele groep vrienden lekker gaan eten, de foto’s daarvan komen nog wel online. Voor degenen die ook met de ramadan mee hebben gedaan, wij wensen jullie een hele fijne ‘Eid toe. Eid Mubarak!