[print_link]

Met deze onzomerse dagen vol regen grijp ik naar lekker veel fruit om toch een beetje het zomerse gevoel te krijgen. Maar fruit is ook heerlijk om te bakken. Ik kreeg van vriendinnen de tip eens een crumble te proberen. Jorien heeft al eens zo’n recept geplaatst met appel en frambozen, maar W is geen fan van appel verwerkt in taart en ik ga dit natuurlijk niet in mijn eentje opeten haha. Dit is mijn crumble geworden, tropisch met mango, banaan en pruimen!

De oven zet je op 175 graden om alvast warm te worden. Het fruit snijd je gewoon in stukjes en meng het dan met de rest van de ingrediënten in een mengkom:

 • 1 rijpe grote mango of twee kleine
 • 2 rijpe bananen
 • 15 grote gedroogde pruimen (Lidl)
 • 3 theelepels lichte basterdsuiker
 • kwart tot een halve uitgeknepen citroen (ik doe het liefst nog meer)
 • klein theelepeltje kaneel

Even goed doorroeren en dan in je bakschaal doen. Ik gebruik een grote glazen ovenschaal. Wil je niet zoveel maken dan kun je natuurlijk ook het recept volledig door 2 delen. Ik meng in dezelfde mengkom de crumble die bovenop het fruit gaat. Ik hou van een dikke laag crumble!

 • 200 gram grasboter
 • 125 gram rietsuiker
 • halve theelepel kaneel
 • 140 gram meel
 • 140 gram Quaker havermout
 • theelepel zeezout

Lekker alles door elkaar prakken met een vork of met je handen zodat je lekker dikke kruimels krijgt en hop dan alles verdelen boven het fruit. Afbakken in de oven in ongeveer 45 minuten op 175 graden (ik heb een elektrische oven dus zet hem iets hoger).

Enjoy!