yoghurt met fruit

Eslem van Mijnmixedkitchen tagde me voor de Nom Nom Tag. Nieuwsgierig naar mijn antwoorden? 

  • Wat vind jij lekker wat iedereen vies vindt (en andersom)?

Zo goeie vraag. Ik lust geen slagroomtaart, iedereen die ik ken is er gek op. Ik ben dan ook geen zoetekauw en eet liever hartig dan zoet. Andersom ben ik geen fan van saus over m’n eten en verzuipt hubby z’n eten het liefst in saus. En please. Laat mij m’n soep eten zonder limoen of citroen in m’n kom te squeezen.

mahshi kawsa

  • Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?

Momenteel is dat mahshi kawsa. Gevulde witte (lichtgroene) courgettes. De vulling is een mengsel van zachte rijst met gehakt en verse kruiden. Het is zo verslavend lekker! Het recept staat in de conceptenlijst en is een van de recepten die nog online komt!

  • In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?

Mata’am Gad al Khartoum. Sudanees en Egyptisch eten. Helaas niet om de hoek want restaurant Gad (spreek uit Djaad) is gevestigd in Khartoum (Sudan).

mepal

  • Deel een handige kooktip.

Schone handen, schoon aanrecht en scherpe messen! Ik hou niet van koken in een niet overzichtelijke keuken dus ben langzaam bezig ook de inhoud van mijn keukenkasten op orde te krijgen. Helleuw Mepal!

  • Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Carrot cake. En strawberry crumble bars hihi.

Fattah-16

  • Zelf koken, buiten de deur eten of eten bestellen?

Hubby laten koken! Na de geboorte van Z. maakte hubby wekelijks Fattah voor me. Heerlijk. Al zeg ik ook geen nee tegen eten bestellen als het een grote bak halal kalfsspareribs in pittige saus of Egyptische kebab is haha. Hier in Nederland in restaurants eten bevalt ons vaak niet heel goed. Het is het vaak net niet zeg maar omdat we gewend zijn aan goed gekruid eten hihi.

  • Ben je ergens allergisch voor?

Yes. Koemelk is niet mijn vriendje. Geraffineerde suiker en tarwe ook niet. Je ziet in mijn recepten dat ik vaak spelt gebruik als vervanging van tarwe. Witte suiker vervang ik vaak door palmsuiker en koemelk heeft genoeg vervangmogelijkheden. Je zult me alleen altijd de ingredientenlijst zien lezen van producten. Ik vermijd het liefst ook de meeste e-nummers en zoetstoffen omdat ze niet gezond zijn en bij mij allergieaanvallen triggeren.

spaanse koekjes

  • Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd?

Hele. Gevaarlijke. Koekjes. Die ik eigenlijk helemaal niet mag eten want ik kan er niet tegen. Hoezo eigenwijs.

  • Wat is je favoriete toetje?

Dikke Turkse yoghurt met vers fruit. En als het dan perse ongezond mag zijn dan gaat een slice American cheesecake of pot Ben & Jerry’s (strawberry cheesecake of chocolate fudge brownie)er wel in!

Ik denk dat veel foodbloggers deze tag al hebben gehad. Wil je hem overnemen, leuk! Stuur me dan even een berichtje dan kom ik je antwoorden ook lezen :).