wdwe 17-3

What Did We Eat

Het is weer zondag, you know the drill ;) Kippendij zie je vaak voorbij komen op de What Did We Eat foto’s. Deze keer maakte ik een marinade van madame jeanette piccalilly, kipkruiden, azijn en knoflook. Lekker opbakken in een mengsel van roomboter en wat olijfolie en deze smaakbommetjes zijn klaar. We aten er arabische rijst naast en sperzieboontjes en broccoli die ik had gaar gestoofd in een botersausje.

wdwe 17-2

Ik heb echt een haat- liefdeverhouding met gebakken zalm. Je kan me wakker maken voor sushi of gerookte zalm, maar gebakken vis smaakt mij al snel te vissig. Klinkt raar he :P Anyway, zalm is gezond en ik blijf om de zoveel tijd proberen om het zo klaar te maken dat ik het wel lust.

Deze keer deed ik een best geslaagde poging. Een zalmmoot bakte ik in Sudanese sesamolie, bestrooid met knoflookpoeder, zwarte peper uit de molen en wat zout. Heel kort aan beide kanten, de zalm was net net gaar en bleef juicy. En dat smaakte verdraaid goed. Binnenkort maar eens kijken of ik dit opnieuw zo klaargemaakt krijg.

wdwe 17

Ik kreeg bezoek van 2 vriendinnetjes :D Comfortfood was waar ik zin in had. Grote pitabroodjes, een groot bord patatjes, shoarma van lamsvlees en kalkoen, salade, homemade knoflooksaus en crispy ijsbergsla. Zelf broodjes vullen en aanvallen maar! De dames moesten na het eten even uitpuffen. Het was dus lekker :P

wdwe 17-5

Hoi foul, daar ben je weer. Hubby heeft na jaren zoeken eindelijk een bord gevonden die speciaal voor foul en andere soortgelijke gerechten gebruikt wordt. Notabene bij Ikea haha. Foul eet je met de hand. Je gebruikt een stukje brood als lepel en schept met je vingers en dat stukje brood de boel naar binnen. En dan is een mooie rand om het bord wel prettig.

Je ziet hier Sudanese foul, met gekookt ei, rode ui, rucola en arabisch platbrood als ‘bestek’. Ik heb inmiddels wat foto’s gemaakt voor het recept. Het is onderweg hihi. Iets met chronisch tijdgebrek enzo. Het leven van een mama ;)

What Did We Eat Flashback

6837201647_22c0da1434_z

Deze week in de What Did We Eat Flashback: Sudanese Falafel. Oftewel gewoon easy, homemade falafel. Niks pakjes uit de winkel of kant en klaar, gewoon lekker zelf maken ;)

Wat is het lekkerste dat jij afgelopen week at?

Love Madelon