#ramadanchallenge ramadan 2015-2
Vandaag is de eerste dag van de maand Ramadan wat betekent dat moslims wereldwijd vasten en onder andere de daden van ibadah (aanbidding) een tandje omhoog zetten. Dit jaar is het eerste jaar dat Mister Z de Ramadan bewust mee zal krijgen dus hebben wij de afgelopen weken niet alleen besteed aan onze eigen voorbereidingen. 

Ons eten zal je vooral via Instagram kunnen bekijken maar ik zal er ook over bloggen en er zullen meerdere recepten online verschijnen. Het eten is een aanwezig onderdeel van de Ramadan, immers moet je goed voor jezelf zorgen wanneer je tussen zonsopgang en zonsondergang niets eet en drinkt, maar het is niet het belangrijkste. Dit zal voor mij de eerste Ramadan zijn die ik combineer met borstvoeding. Je kan er nog een artikel over verwachten met daarin mijn bevindingen en tips.

Ramadan en kids

Mister Z is 19 maanden en zal natuurlijk niet alles snappen waar de Ramadan om draait. Deze blog schreef ik daar al eerder over. Maar het gevoel dat dit een bijzondere maand is willen we hem wel meegeven. Daarom betrekken we hem zo veel mogelijk bij alles wat wij doen deze maand en hebben we elke dag een speciale activiteit voor hem.

#ramadanchallenge ramadan 2015-3

Ik sloeg kleine giftzakjes in en verzamelde kleine cadeautjes. Het geven van cadeautjes is sunnah (aanbevolen/prijzenswaardig) dus krijgt Mister Z gedurende de Ramadan kleine presentjes.

#ramadanchallenge ramadan 2015

Ramadan Mubarak

Ook het huis versieren we elk jaar. En omdat dat momenteel in Mister Z zijn beleving het meeste indruk maakt dat deze maand anders is heb ik samen met hem het huis voorzien van letterslingers, tassels en ballonnen.

Ramadan Challenge 2015

Meerdere bloggende of vloggende moslima’s, waaronder ik, doen mee met de “Ramadan Challenge”. Alle publicaties hebben te maken met deze speciale maand. Leerzaam, informatief maar ook erg leuk om te zien hoe iedereen haar eigen invulling geeft in haar gezin (en met de kids).

Hier een lijstje van alle dames die meedoen. Op social media zijn wij ook te vinden via #Ramadanchallenge2015.

Ik wens iedereen die meedoet aan de Ramadan een gezegende Ramadan toe <3 Ramadan Mubarak!

Love Madelon Post Signature