ramadan ballon-3

Je hebt mijn Ramadan ballon al voorbij zien komen in de deze blog van 18 juni. Mister Z is helemaal gek van ballen en ballonnen dus leek het me leuk met hem een Ramadan (lucht)ballon te maken.

Natuurlijk heb ik het meeste werk gedaan, de dreumes had veel plezier met het aangeven van alle spulletjes. Wil je ook zo’n gave ballon maken? Ik leg je hieronder uit hoe je dat doet. 

Wat heb je nodig

 • Ballon in kleur naar keuze
 • Letterstickers
 • 4 stukjes touw
 • Cupcake bakvormpje
 • Washitape of plakband

ramadan ballon-2

Het meeste zul je vast al in huis hebben. Mijn shiny zwarte ballon en de gouden glitter letterstickers kocht ik bij Partydeco.nl. Het leuke cupcake bakvormpje komt van Keekspullen.nl.

#ramadanchallenge ramadan 2015-2

Je begint met natuurlijk het opblazen van de ballon. Daarna plak je de letters er op. Heb je grotere kids dan kunnen ze de letters er ook op verven.

ramadan ballon

Bevestig met (washi)tape de vier touwtjes aan de binnenkant van het cupcake vormpje op gelijke afstand van elkaar. Daarna pak je nog vier stukjes (washi)tape en bevestig je de vier touwtjes aan de onderkant van de ballon.

Wanneer je ook iets in het cupcake vormpje wil doen (snoepjes bijvoorbeeld) zou ik je aanraden normale tape te gebruiken omdat deze meer gewicht kan hebben. Washitape is van papier gemaakt en minder sterk maar staat wel heel leuk.

Je (lucht)ballon ophangen doe je door bovenop de ballon nog een stukje touw vast te plakken met (washi)tape.

Ophangen waar je wil en je bent klaar!

Een kleine tip. Je luchtballon is natuurlijk niet bedoeld om een reisje te gaan maken. Vul ze daarom alsjeblieft niet met helium en laat ze buiten los. Vogels en andere dieren eten de gestrande ballonnen en gaan er dood aan. Dat willen we natuurlijk niet!

Eid Mubarak Ballon

Wij gaan met ‘Eid al Fitr (het feest aan het eind van de Ramadan) nog een leuke ‘Eid Mubarak ballon maken.

Voor de Ramadan bedacht ik me dat het leuk zou elke dag een ballon te maken met daarop het dagnummer van de maand. Z kan nu nog niet tellen, maar het idee (of iets soortgelijks) leek me erg leuk om uit te voeren wanneer hij wat ouder is. Aan het eind van de maand heb je dan het huis versierd met ballonnen. Al zal het van de kwaliteit ballon afhangen hoe lang ze groot blijven haha. Tot nu toe heb ik gemerkt dat wanneer je ze niet volledig opblaast ze veel langer ‘leven’.

Veel knutselplezier! 

Love Madelon Post Signature

16 Comments
 1. Salam alaykoum wa rahmatoeALlah

  Super tip! Ik ga zeker eens zoeken naar alfabet letters (woonachtig te Belgie) om eid ballons te maken…

  Same here helemaal gek van ballonnen!

  Ik vroeg me af of het je lukt om mee te vasten met de ramadan wegens bv?

  Hier ging mijn productie pijlsnel naar beneden dat ik het na 1 dag heb moeten laten varen… Heel jammer, heb de afgelopen ramadan maanden ook bijna niet kunnen meevasten.

  De teller van de in te halen dagen staat dan ook erg hoog! Ghayr insjALlah.

  Wasalam

   1. Salaam aleykoum Bouchra,

    Dat is een goed advies ma sha Allah. Het geeft alleen niet de garantie dat de productie ook daadwerkelijk op peil blijft. Elk lichaam is anders ghair in sha Allah. Allah subhana wa ta’ala heeft voorzien in vrijstelling wat ook aangeeft dat wij niet zwaarder belast worden dan wij aankunnen alhamdullillah.
    Alhamdulillah gaat het bij jou wel goed <3 Ik ben benieuwd hoe oud je kindje is en hoe vaak je voed?

  1. Wa aleykoum salaam wa rahmatullahi wa barakatuhu,

   Het vasten en de bv was helaas te zwaar. Mijn productie liep binnen een paar dagen flink terug subhan’Allah en ik werd ziek. Ghair in sha Allah. Ik probeer me te richten op alle vormen van ibadah die wel mogelijk zijn in sha Allah. We hebben het in ieder geval geprobeerd sis!

   Liefs

 2. Masha Allah, wat een leuk idee. Ga deze zeker insha Allah samen met mijn kinderen maken met eid. Veel leuker dan die simpele ballonnen.

  Hier geef ik ook borstvoeding aam een jongedame van 6 maanden. Alhamdoulillah lukt het redelijk.
  Maar zodra productie terug zou lopen zou ik ook stoppen of om en om vasten.
  Ummie, afgelopen jaren heel weinig mee kunnen vasten helaas. Of ik was zwanger of ik gaf borstvoeding alhamdoulillah…

Leave a Reply

Your email address will not be published.