ramadan ballon-3

Je hebt mijn Ramadan ballon al voorbij zien komen in de deze blog van 18 juni. Mister Z is helemaal gek van ballen en ballonnen dus leek het me leuk met hem een Ramadan (lucht)ballon te maken.

Natuurlijk heb ik het meeste werk gedaan, de dreumes had veel plezier met het aangeven van alle spulletjes. Wil je ook zo’n gave ballon maken? Ik leg je hieronder uit hoe je dat doet. 

Wat heb je nodig

  • Ballon in kleur naar keuze
  • Letterstickers
  • 4 stukjes touw
  • Cupcake bakvormpje
  • Washitape of plakband

ramadan ballon-2

Het meeste zul je vast al in huis hebben. Mijn shiny zwarte ballon en de gouden glitter letterstickers kocht ik bij Partydeco.nl. Het leuke cupcake bakvormpje komt van Keekspullen.nl.

#ramadanchallenge ramadan 2015-2

Je begint met natuurlijk het opblazen van de ballon. Daarna plak je de letters er op. Heb je grotere kids dan kunnen ze de letters er ook op verven.

ramadan ballon

Bevestig met (washi)tape de vier touwtjes aan de binnenkant van het cupcake vormpje op gelijke afstand van elkaar. Daarna pak je nog vier stukjes (washi)tape en bevestig je de vier touwtjes aan de onderkant van de ballon.

Wanneer je ook iets in het cupcake vormpje wil doen (snoepjes bijvoorbeeld) zou ik je aanraden normale tape te gebruiken omdat deze meer gewicht kan hebben. Washitape is van papier gemaakt en minder sterk maar staat wel heel leuk.

Je (lucht)ballon ophangen doe je door bovenop de ballon nog een stukje touw vast te plakken met (washi)tape.

Ophangen waar je wil en je bent klaar!

Een kleine tip. Je luchtballon is natuurlijk niet bedoeld om een reisje te gaan maken. Vul ze daarom alsjeblieft niet met helium en laat ze buiten los. Vogels en andere dieren eten de gestrande ballonnen en gaan er dood aan. Dat willen we natuurlijk niet!

Eid Mubarak Ballon

Wij gaan met ‘Eid al Fitr (het feest aan het eind van de Ramadan) nog een leuke ‘Eid Mubarak ballon maken.

Voor de Ramadan bedacht ik me dat het leuk zou elke dag een ballon te maken met daarop het dagnummer van de maand. Z kan nu nog niet tellen, maar het idee (of iets soortgelijks) leek me erg leuk om uit te voeren wanneer hij wat ouder is. Aan het eind van de maand heb je dan het huis versierd met ballonnen. Al zal het van de kwaliteit ballon afhangen hoe lang ze groot blijven haha. Tot nu toe heb ik gemerkt dat wanneer je ze niet volledig opblaast ze veel langer ‘leven’.

Veel knutselplezier! 

Love Madelon Post Signature