Oma hier was begin juni gewoon vergeten deze blog te plaatsen voor de maand mei. Oeps! Vandaag dus de Foodie Flashback over de maanden mei en juni 2015! Ben je klaar voor een overload aan #WaymadiFood artikelen? Here we go!
Recepten van de maand Mei
De lekkerste Enchiladas Rojas de Pollo (Enchiladas met rode saus en kip)
Soms plaats je recepten die vervolgens viraal gaan. Dit is er een van. Ik heb al een boel berichtjes gekregen van lezers die deze heerlijke Enchiladas hebben gemaakt. Ze zijn verslavend lekker!
How to: Guacamole maken!
Velen zullen guacamole zien als dip. Dit romige goedje is alleen ook heerlijk op brood, of als bijgerecht. Bijvoorbeeld bij Enchiladas. Dit is hoe ik mijn guacamole maak.
Egyptische Basbousa
Basbousa. Echt zo’n recept wat gewoon op de blog moest staan! Dit recept stond al een paar jaar in mijn concepten maar als je steeds vergeet foto’s te maken wordt het natuurlijk geen post haha. Volledig van griesmeel en vrij van eieren dus ook smullen voor mijn kleine dreumes. Verslavend lekker!
Blogs over Food in de maand Mei
Speltbrood van Levine| Sudanese Fattah | Tuna With a Twist
Sinds ik mijn Kenwood Chef Premier heb bak ik mijn eigen brood weer. Zelfgebakken brood verkies ik toch boven het speltbrood wat je in de supermarkt kan krijgen. En de structuur van zelfgebakken brood doet echt niet onder voor die van de supermarkt. Wat je wel krijgt bij zelfgebakken brood? In mijn geval geen buikklachten. Mijn brood krijgt naast dat het geen (gemodificeerde) tarwe bevat ook de tijd om te rijzen en daar is mijn buik blij mee.
Recepten van de maand Juni
Brownies Zonder Ei, Melk of Tarwe
Vegan brownies. Ook uitstekend geschikt voor mensen die een lijstje allergenen willen vermijden ;) Deze moist en super smaakvolle brownies maakte ik eigenlijk voor de dreumes. Iets met chocoladeliefde. Ze waren alleen zo lekker dat ook hubby ‘Ik lust geen chocoladecake’ en ikzelf flink hebben aangevallen. Gevaarlijk recept wat hier zeker vaker gemaakt gaat worden.
Udon Noodles in Gember en Pandan Kokossaus met Garnalen en Shii-takes
Het lekkerste wat ik de afgelopen weken heb klaargemaakt. En waar hubby een paar keer per week om vraagt. De-li-cious tot de laatste hap! Deze Udon Noodles moet je een keer geproefd hebben…
Blogs over Food in de maand Juni
Udon Noodles | Snelle Tortilla’s met Tahinasaus | Enchiladas
Fastfood is een grote liefde. Letterlijk. Eten wat snel klaar moet zijn en lekker smaakt zijn hier vaak de succesvolste recepten. Deze maistortilla’s gevuld met gemarineerde gegrilde kippendij, tahinasaus en rauwkost zijn binnen een half uur te maken wanneer je het marineren niet meetelt. Bij mij staan ze met 2o minuten op tafel maar dan zie je me vliegen door mijn minikeuken. Wat nog wel eens gebeurd wanneer ik trek heb haha.
Veel lees- en kookplezier met deze Foodie Flashback!
Wat ziet dat er allemaal weer heerlijk uit!
Jeetje het water loopt me in de mond!