Foodie Flashback

Oma hier was begin juni gewoon vergeten deze blog te plaatsen voor de maand mei. Oeps! Vandaag dus de Foodie Flashback over de maanden mei en juni 2015! Ben je klaar voor een overload aan #WaymadiFood artikelen? Here we go!

Recepten van de maand Mei

mexicaanse enchiladas-5

De lekkerste Enchiladas Rojas de Pollo (Enchiladas met rode saus en kip)

Soms plaats je recepten die vervolgens viraal gaan. Dit is er een van. Ik heb al een boel berichtjes gekregen van lezers die deze heerlijke Enchiladas hebben gemaakt. Ze zijn verslavend lekker!

Guacamole

How to: Guacamole maken!

Velen zullen guacamole zien als dip. Dit romige goedje is alleen ook heerlijk op brood, of als bijgerecht. Bijvoorbeeld bij Enchiladas. Dit is hoe ik mijn guacamole maak.

Egyptische Basbousa-8

Egyptische Basbousa

Basbousa. Echt zo’n recept wat gewoon op de blog moest staan! Dit recept stond al een paar jaar in mijn concepten maar als je steeds vergeet foto’s te maken wordt het natuurlijk geen post haha. Volledig van griesmeel en vrij van eieren dus ook smullen voor mijn kleine dreumes. Verslavend lekker!

Blogs over Food in de maand Mei

#WaymadiFood Levine Speltbrood

Speltbrood van Levine| Sudanese Fattah | Tuna With a Twist

Sinds ik mijn Kenwood Chef Premier heb bak ik mijn eigen brood weer. Zelfgebakken brood verkies ik toch boven het speltbrood wat je in de supermarkt kan krijgen. En de structuur van zelfgebakken brood doet echt niet onder voor die van de supermarkt. Wat je wel krijgt bij zelfgebakken brood? In mijn geval geen buikklachten. Mijn brood krijgt naast dat het geen (gemodificeerde) tarwe bevat ook de tijd om te rijzen en daar is mijn buik blij mee.

Recepten van de maand Juni

brownies zonder ei tarwe en melk-2

Brownies Zonder Ei, Melk of Tarwe

Vegan brownies. Ook uitstekend geschikt voor mensen die een lijstje allergenen willen vermijden ;) Deze moist en super smaakvolle brownies maakte ik eigenlijk voor de dreumes. Iets met chocoladeliefde. Ze waren alleen zo lekker dat ook hubby ‘Ik lust geen chocoladecake’ en ikzelf flink hebben aangevallen. Gevaarlijk recept wat hier zeker vaker gemaakt gaat worden.

Udon noodles tijgergarnalen shii-takes paksoi gember pandan kokossaus

Udon Noodles in Gember en Pandan Kokossaus met Garnalen en Shii-takes

Het lekkerste wat ik de afgelopen weken heb klaargemaakt. En waar hubby een paar keer per week om vraagt. De-li-cious tot de laatste hap! Deze Udon Noodles moet je een keer geproefd hebben…

Blogs over Food in de maand Juni

#WaymadiFood Wraps Gemarineerde Kippendij

Udon Noodles | Snelle Tortilla’s met Tahinasaus | Enchiladas

Fastfood is een grote liefde. Letterlijk. Eten wat snel klaar moet zijn en lekker smaakt zijn hier vaak de succesvolste recepten. Deze maistortilla’s gevuld met gemarineerde gegrilde kippendij, tahinasaus en rauwkost zijn binnen een half uur te maken wanneer je het marineren niet meetelt. Bij mij staan ze met 2o minuten op tafel maar dan zie je me vliegen door mijn minikeuken. Wat nog wel eens gebeurd wanneer ik trek heb haha.

Veel lees- en kookplezier met deze Foodie Flashback!

Love Madelon Post Signature