Learn Quran With Zaky And Friends Ramadan Challenge 2015-2

Mister Z’s dagelijkse schermtijd perken we in. Zoals ik vroeger te horen kreeg ‘om geen vierkante ogen te krijgen’. Natuurlijk weet iedereen dat dat een verzinsel is, maar teveel schermtijd ben ik ook geen fan van. Niet voor mezelf en al helemaal niet voor mijn dreumes. Daarom gebruiken we de iPad vooral voor leerzame apps. Een grote favoriet is Zaky. Ik laat jullie graag zien waarom deze hier thuis zo’n groot succes zijn.

Zaky & Friends

Zaky & Friends ken je misschien van de dvd’s. Al zijn ze hier in Nederland lastig te krijgen. Daarom koop ik de apps. Voor €3,99 heb je de dvd als app op je device staan. In mijn geval, 2 iPads en een iPhone.

De apps zijn in het Engels. Dat vind ik geen probleem want wij voeden mister Z meertalige op met Nederlands als moedertaal. Engels en Arabisch zijn de andere talen die wij hem leren.

Zaky leert samen met zijn vrienden Kazwa, Teema & Toofa op een leuke manier de jonge kijkertjes islamitische kennis, achlaaq (gedrag), nasheed en surah’s (verzen) uit de Quran.

De apps die wij hebben:

  • Let’s learn Quran with Zaky & Friends 1
  • Let’s learn Quran with Zaky & Friends 2
  • Let’s learn Arabic with Zaky & Friends
  • The story of prophet Yunus
  • Zaky’s Adventures – The Earth has a Fever
  • The story of Prophet Ibrahim

Ik zag dat de nieuwste DVD over de Ramadan gaat dus hoop dat deze ook binnenkort beschikbaar is als app. Mister Z kijkt de dvd’s graag en kiest vaak zelf welke hij wil kijken. Er zitten vaak extra’s bij zoals een quiz of nasheed.

Wil je stukjes zien van de dvd’s dan kun je op het youtubekanaal van One4Kids en One Islam Productions voorproefjes zien zoals de bovenstaande.

Nu tijdens de Ramadan zet ik overdag vaker nasheed aan. Wanneer Z. de nasheed van Zaky hoort komt hij gelijk aanrennen. Vaak komt hij ook zelf met de iPad aanzetten met de mededeling dat hij ‘aan’ moet en tikt dan gelijk op een van de Zaky apps. Ik betrap mezelf er vaak op dat ik de nasheed onder de douche sta te neuriën haha. Ze blijven dus goed hangen ;)

We hebben al meerdere papa’s en mama’s enthousiast gemaakt voor deze leuke en leerzame filmpjes.

Kende jij Zaky & Friends al? 

Dit artikel is onderdeel van de Ramadan Challenge 2015. Meer lezen? Hier vind je alle Ramadan Challenge artikelen.

Love Madelon Post Signature