De afgelopen 2 jaar heb ik geleerd om bewust momenten voor mezelf te nemen. In dit huis vol heren valt altijd genoeg te doen. Hubby en z’n ploegendiensten, peuter met zijn wekelijks schema vol peuterspeelzaal en andere activiteiten. En laat ik vooral mijn harige heerschap niet vergeten die op schoot ploft zodra ik lig of zit om te kroelen.

Ik heb regelmatig even wat rust en stilte nodig. Om op te laden. Daarom neem ik elke dag meerdere momenten echt voor mezelf. Mama staat op niet storen modus, tot over een (half) uur. Mijn geheim? Thee.

Grootgebracht door 2 thee fanaten kan het niet anders dan dat ik theeverslaafd ben. Ook mijn mini is gek op thee. Al gaat zijn voorkeur uit naar rooibos iced tea. Want dat drinken ‘stoere jonges’. Ik drink liever losse thee met een schepje honing. In een heel groot theeglas. Met vier keer zo’n mok heb ik dan al mijn minimum van 2 liter drinken per dag op. Vanaf het zetten van de thee begint mijn relaxmoment al. Even niet bezig zijn met de dagelijkse routine maar focussen op mijn thee, de smaak, de geur en de warmte.

Sweet dreams rooibos thee.

Losse thee is liefde

Met losse thee drink je kwalitatief betere thee dan thee uit zakjes. Daar zie je alleen bij hele dure merken de mooie theeblaadjes in plaats van verpulverde thee. Mijn voorkeur gaat uit naar pure thee. De verfijnde smaak van thee die niet is aangesterkt door onnatuurlijke smaakmakers is echt genieten.

Wist je dat in veel theezakjes plastic is verwerkt? Goedkoper en makkelijker voor de fabrikant maar plastic overgieten met kokend water en drinken, nee bedankt. Daar heb je met losse thee geen last van. Het enige wat je nodig hebt is een thee-ei of theezeefje. Praktisch gezien neemt losse thee ook minder plek in en dat is wel handig. Ik heb altijd minimaal 10 soorten thee staan die ik het liefst zo compact mogelijk opberg.

Als theeleut is het altijd leuk om nieuwe theewinkels te ontdekken. Vooral online, ik hou van het gemak van bestellen en het thuis afgeleverd krijgen.

Oolong thee.

Dolce Piccante

Dolce-Piccante.com is mijn nieuwste vondst. Losse thee, met alleen natuurlijke smaakmakers voor fijne prijzen. In dit artikel zie je de smaken Sweet dreams, Sensual silence en White China. Allemaal vrij van cafeïne. Juist omdat ik ze graag drink om even tot rust te komen.

Sweet dreams

Bestaat uit rustgevende ingrediënten maar is verrassend fris:

Rooibos, pepermunt, kamille, citroengras, citroenmelisse, lavendel, valeriaanwortel, kardemomzaad, stuifmeel en salieblaadjes.

Vrij van cafeïne en heeft echt een ontspannend effect. Ik drink deze niet alleen graag voor het slapen gaan maar ook als ik even een stressmoment wil verlichten.

Sweet dreams, €3,85 voor 75 gram (sale).

Witte thee met rozenblaadjes en Chocolate Chip Cranberry  Cookies.

Pure Oolong

Oolong is Chinese thee die kort wordt geoxideerd. In het Chinees betekent oolong ‘zwarte draak’. De smaak zit tussen zwarte en groene thee in maar is niet zo hard als zwarte thee en niet zo sterk en als groene thee kan zijn. Oolong heeft een hele rijke maar tegelijk aardachtige smaak.

Zelf vind ik Oolong vrij sterk smaken en gebruik vrij weinig wanneer ik deze thee zet.

Pure Oolong, €6,20 voor 75 gram (sale).

Sensual silence

Witte thee, gearomatiseerd met rozenblaadjes. Witte thee heeft een veel korter productieproces dan groene of zwarte thee. Daardoor blijven er meer gezonde stoffen, zoals antioxidanten behouden. Witte thee wordt van dezelfde plant gemaakt als groene en zwarte thee. De jonge knoppen van de theeplant zijn de blaadjes die worden verkocht als witte thee.

Witte theeblaadjes moet je wat voorzichtiger behandelen. Daarom maak je deze klaar met afgekoeld gekookt water wat tussen de 75 en 85 graden is.

Wanneer je zwarte of groene thee te lang trekt worden ze te sterk en krijgen ze een nare nasmaak. Bij witte thee hoef je daar niet op te letten. De smaak blijft zacht en een beetje bloemig wat in combinatie met rozenblaadjes nog wordt versterkt.

Sensual silence, €6,00 voor 75 gram (sale).

Hou jij van losse thee?

Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.