Chocolate Chip Cranberry Cookies

Chocolate Chip Cranberry Cookies
Robuuste koeken. Daar had ik zin in. Groot en vol met stukken chocola en cranberry’s. “Madelon is alles goed met je?”, vroeg een vriendin terecht. Ik en zoet bakken, dat gebeurt niet zo heel vaak.

Chocolate Chip Cranberry Cookies

Het is alleen best lastig om in de supermarkt lekkere koek te vinden wanneer je peuter geen tarwe of lactose mag. Ze zijn er wel, maar of vinden we ze niet heel lekker, of ze zijn gewoon prijzig. Tijd om eens zelf aan de slag te gaan. Deze Chocolate Chip Cranberry Cookies kosten geen fortuin, zijn snel te maken en goedgekeurd door mijn kieskeurige peuterkeuringscommissie.

Chocolate Chip Cranberry Cookies

Je kan de chocola en cranberry’s vervangen door andere ingrediënten if you like.

 

Wat heb je nodig (voor 24 Cookies)

  • 550 gram gezeefde speltbloem
  • volle theelepel zeezout
  • volle theelepel bakpoeder
  • 250 gr roomboter
  • 300 gr rietsuiker
  • 2 medium eieren
  • 2 dopjes vanille extract
  • 200 gr pure chocola
  • 200 gr gedroogde cranberry’s
  • ijsschep
  • handmixer of keukenmachine
  • bakplaat en bakpapier

Bereiding

chocolate-chip-cranberry-cookies-3

Zet je oven alvast op 190 graden.

Meng in een aparte kom de bloem, zeezout en bakpoeder.

Maak de roomboter zacht door hem 30 seconden in de magnetron te doen.

Hak je chocolade grof met een groot scherp mes en leg de cranberry’s er alvast bij.

chocolate-chip-cranberry-cookies-1

Ik gebruik mijn Kenwood keukenmachine. Met de ballonklopper klop je de roomboter en suiker luchtig. Zodra de suiker in de boter begint te smelten en je een luchtige maar stevige massa hebt die een stuk lichter van kleur is geworden ben je klaar. Ik gebruik stand 3 tot 4 van de keukenmachine.

De eieren gaan er een voor een bij. Goed doorkloppen, het boter- en suikermengsel moet ze volledig opnemen. Daarna kan de vanille erbij. Ik wissel nu de ballonklopper voor de k-klopper.

chocolate-chip-cranberry-cookies-2

Het bloemmengsel gaat er in drie keer bij. Voeg het volgende deel meel toe wanneer de bloem is opgenomen. Niet te lang kloppen, je wilt je mengsel een beetje luchtig houden. Ik gebruik hiervoor stand 3 van de Kenwood keukenmachine.

Chocolate Chip Cranberry Cookies

Is je bloem volledig opgenomen dan kun je de chocola en cranberry’s erbij doen. Met de K-klopper zijn deze in 30 seconden gelijkmatig door je deeg gemengd.

Chocolate Chip Cranberry Cookies

Met een ijsschep verdeel je het cookie deeg over de bakplaat. Elke bol deeg druk je plat tot ongeveer een cm.

Chocolate Chip Cranberry Cookies

Laat voldoende ruimte tussen je cookies. Tijdens het bakken lopen ze een klein beetje uit. Ze verdubbelen bijna in hoogte dus laat ze niet te dik.

Chocolate Chip Cranberry Cookies

Bak je cookies in 10-12 minuten af. Zodra de randen ook aan de bovenkant kleuren zijn ze klaar. Deze cookies zijn groot dus ze moeten ook van binnen goed garen. Het is niet erg als je randen wat donker worden. De smaak wordt er alleen maar beter op.

Chocolate Chip Cranberry Cookies

Af laten koelen op een ovenrek.  Bewaren doe je in een luchtdichte bewaardoos. Deze cookies blijven makkelijk een week goed. Al zullen ze vast niet zo lang leven ;)

Eet smakelijk!

Maak jij deze verslavende Chocolate Chip Cranberry Cookies? Ik vind het heel leuk als je ze met mij deelt op je social media met de hashtag #Waymadifood. Je kan mij vinden en taggen op Facebook (@Waymadi), Instagram (@Waymadifood) en Twitter (@Waymadi). 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>