Ik krijg een heleboel vragen over de spulletjes die ik gebruik voor mijn bento etende kind haha. Tijd voor een blog over onze bento spulletjes!

Thuis maken we gebruik van RVS vakjesborden. Op school met continurooster heeft mister Z veel bekijks met zijn kleurrijke Yumbox. Zelf eet ik vooral buiten de deur ook graag bento. We hebben meerdere RVS Lunchbots bakjes en een MonBento Square die ik vaak gebruik. Natuurlijk heb ik ook mijn eigen RVS fles haha. Ik geef echt de voorkeur aan duurzame producten.

In deze blog zie je meerdere bento producten die ik van De Leukste Lunch kreeg om jullie te laten zien en te reviewen.

Bento

De kunst van het eten opmaken komt natuurlijk uit Japan. Ik ben er heel eerlijk in dat ik niet altijd kunstwerkjes maak, maar eten uit vakjes maakt het eten er een stuk aantrekkelijker op.

Mister Z is gewend aan kleine porties gezond, gevarieerd en kleurrijk eten en dat zetten we ook op school voort. Ik prefereer RVS of glas voor het meenemen van eten, maar voor school heb ik iets nodig wat hufterproof is en luchtdicht afsluit. Zo kwam ik uit bij de Yumbox en De Leukste Lunch waar het grootste gedeelte van mijn bento collectie vandaan komt.

Voor het drinken gebruiken we verschillende RVS Klean Kanteen flessen of een geïsoleerde Camelbak. Beide zijn superstevig. De Klean Kanteens hebben we al 3 jaar en hebben nog geen beschadigingen. Liefde voor duurzame producten!

Yumbox

De Yumbox komt uit de VS. Yumbox heeft zich gespecialiseerd in bento boxen die geschikt zijn voor kinderen en volwassenen. De Yumbox heb je in de versies:

  • Mini Snackbox
  • Classic (6 vakjes)
  • Panino (4 vakken)
  • Tapas (4 of 5 vakken en de grootste, ook geschikt voor volwassenen)

De Yumbox buitenkant is gemaakt van ABS en aan de binnenkant siliconen voor het luchtdichte effect. De tray is gemaakt van tritan. De Yumbox is vrij van schadelijke stoffen zoals BPA, PVS en ftalaten wat ik erg belangrijk vind.

We hebben een donkerblauwe Yumbox Classic en een lichtblauwe Yumbox Panino voor mister Z van De Leukste Lunch. De trays aan de binnenkant zijn in deze twee versies onderling te wisselen wat ik heel praktisch vind. Soms maak ik in het grootste vak van de Panino een extra vakje met een siliconen cupcakevormpje als ik ruimte over heb.

We wassen de buitenkant van de Yumbox met de hand af om de siliconen laag intact te houden. Je kan de Yumbox tray in de vaatwasser afwassen. Dat is ook waarom ik het zo handig vind er twee te hebben. 1 schone en 1 in de vaatwasser.

De Yumbox kan tegen een stootje en is prettig in gebruik volgens mijn kleuter. We hebben de donkerblauwe al een jaar of 2 en het enige wat je ziet zijn wat gebruikerskrassen. Hij werkt verder nog helemaal prima.

Yumbox geïsoleerde sleeve

Musthave bij is deze Yumbox geïsoleerde sleeve, helemaal in de warme maanden. Ik gebruikte eerst regelmatig kleine isoleer tasjes van het Kruidvat maar die gingen snel stuk. De Yumbox sleeve is stevig en heeft een sterke rits. Je schuift hem zo in de schooltas en het eten blijft nog langer vers. Wat er weer naar huis komt van Z ziet er nog zo uit alsof ik het er net in heb gestopt. Heel fijn.

Camelbak insulated

Naast de RVS Klean Kanteen flessen is de Camelbak insulated een geweldige aanwinst. Hij is hufterproof en makkelijk te hanteren voor kleine handjes. Ik zal in een andere blog meer over de Klean Kanteen flessen vertellen maar ook die kun je bij De Leukste Lunch kopen.

De Camelbak is gemaakt van dubbelwandig tritan. Dat betekent dat hij koud drinken langer koel houdt dan een normale fles zou doen. Zeg maar dag tegen lauw drinken. Z geeft aan dat zijn drinken langer lekker blijft met deze fles en geeft de voorkeur aan deze om mee te nemen naar school. De fles kan 400 ml drinken bevatten.

De Camelbak is slim ontworpen. Je bijt zachtjes in de stevige siliconen tuit en kan drinken door het rietje wat eraan vast zit. Scheef houden is dus niet nodig.

Bento accessoires

Wat ik echt onmisbaar vind zijn bento prikkers. Ik heb er een zak vol van in allerlei soorten. De auto’s, oogjes prikkers en langere prikkers gebruik ik het meest.

Wat ik verder heel veel gebruik zijn cookie cutters in alle vormen en maten. Ik vind ze bij allerlei kookwinkels. De punch cutters van het merk Silikomarkt en simpele sterren uitstekers gebruik ik het meeste.

Ook bakvormen vind ik echt een musthave voor de leukste lunch. De Wilton mini donut bakvorm is echt ideaal.

Mini donuts passen perfect in de Yumbox. Ik gebruik niet altijd donutbeslag maar ook regelmatig pannenkoekbeslag van mijn Antilliaanse pompoenpannekoekjes. Mister Z vindt de kleine hapjes makkelijk om te eten.

Denk ook aan een poffertjespan, want poffertjes passen ook heel goed. Wij eten niet elke dag standaard brood maar veel zelfgemaakt spelt platbrood en spelt- en haverpannenkoeken. Dus die mogen ook mee in de Yumbox! Ik maak alle baksels die in de Yumbox gaan zelf in verband met allergieën dus handige bakvormen zijn een must. Anders blijf ik steeds met veel restjes zitten die ik zelf niet kan eten omdat ik koolhydraatarm eet haha.

Eet jij en/of je kleintje ook bento? 

Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.