Een van de meest gestelde vragen in mijn inbox: hoe heb jij je huis prikkelarm ingericht? Ik kan je wel zeggen, het is niet helemaal prikkelarm. Maar om rekening te houden met mijn autisme en visuele prikkels te reduceren hebben wij bewust gekozen voor een rustige inrichting.

Onze slaapkamers bevatten alleen het hoogstnodige. Bedden, kledingkast, diffusers en klaar. Geen poespas, lichte kleuren en het liefst houten meubels. Mijn werkkamer is ook de logeerkamer dus daar valt nog wat winst te behalen als het gaat om prikkelarm inrichten. Een leuk project voor dit jaar om mee aan de slag te gaan!

Wat is prikkelarm inrichten?

Het zal voor iedereen anders zijn, maar de kortste klap is zo min mogelijk spullen in je huis hebben. Het wordt ook wel minimalistisch inrichten genoemd, al vind ik zelf dat wij een warme inrichting hebben met een minimalistisch vleugje.

Mijn versiering bestaat vooral uit planten, natuurlijke materialen zoals mangohout, leren plankdragers en details zoals patronen op kussens, natuurlijk gelooide schapenvachten, de diffusers, koperen accenten van de lampen en warme kleuren.

Verder geen tierlantijntjes en geen speelgoed in de woonkamer. Onze zolder is ingericht als speelkamer en sportkamer. Mijn liefde voor mangohout is terug te vinden in bijna alle meubels in de woonkamer. De eettafel, salontafels en het tv meubel zijn allemaal gemaakt van deze houtsoort.

Het tv meubel was een hele zoektocht. Ik heb echt een zwak voor mangohout en het wilde het liefst een zwevende tv meubel en mijn man wilde liever het tv meubel hangend hebben. Toch staat er een tv meubel wat beide niet is. Het liefst zou ik deze nog willen ophangen zodat je geen poten ziet.

Een vleugje minimalisme

De woonkamer is op dit moment versierd omdat het Ramadan is. De eettafel heeft een mooie tafelboog, met lampjes en bladeren slingers. De spiegel is ook versierd met een bladeren slinger en de lange muur is versierd met een gouden vlaggen slinger maar dat is het dan ook wel. Het fijne is dat mijn man en ik qua inrichten erg op één lijn zitten. Hij houdt ook niet van veel meubels of poespas. Stiekem denk ik dat hij de woonkamer nog leger zou willen inrichten dan hij nu is.

Voor mij is dit minimalistisch inrichten. Sfeervol met zo min mogelijk spullen en toch een warm gevoel gevend wanneer je binnenkomt. Wat dit voor mij echt afmaakt zijn de planten. Ik denk dat er nog wel een paar bij gaan komen verspreid door het huis. Ook mijn werkkamer wil ik graag in deze stijl inrichten. Als jullie het leuk vinden om te zien zal ik deze later dit jaar ook nog wel posten.

Ik ben wel benieuwd wat voor stijl jij hebt gekozen bij het inrichten van je woning. Hoe heb jij jouw woonkamer ingericht?