Ik mocht ook deze maand weer wat lekkers maken voor de Foodblogswap. Inge kookt op Knoeienmetinge.nl ook veel gezond lekkers en ze maakt prachtige foto’s. Naast het recept wat ik koos voor de Foodblogswap heb ik dus nog meer lekkers opgeslagen om te proberen hihi.

De kip avocado salade met bietenbrood trok mijn aandacht. Ik maakte er een avocado tonijn salade van met mijn lijnzaadcrackers met Grana padano en de kipvariant lijkt me heerlijk met kippendij van de bbq.

Ik kan je alvast aanraden het recept te verdubbelen haha. Wij hadden het schaaltje zo leeg met een stapeltje lijnzaadcrackers!

Dit recept is koolhydraatarm en keto proof.

Voedingswaarde bij 8 porties is per portie: 1 gram kh, 5 gram eiwit, 15 gram vet, 163 kcal.

Wat heb je nodig

  • 1 blik tonijn op olijfolie
  • 1 rijpe avocado
  • 2 oranje snoeppaprika’s of een halve grote
  • 1/2 rode ui
  • 100 gram (homemade) mayonaise
  • 10 gram bieslook
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • zeezout en zwarte peper naar smaak

Variatietips

  • Wil je geen (homemade) mayonaise gebruiken dan kun je deze vervangen door volle yoghurt.
  • De bieslook kun je vervangen door een fijngesneden lente-ui.

Bereiding

Laat het blik tonijn uitlekken maar verwijder niet alle olijfolie.

Snijd de paprika en ui in kleine stukjes. Ik haalde de bieslook vers uit mijn tuin en hakte deze fijn.

Meng in een kom de tonijn met de gesneden paprika, ui, bieslook, mayonaise en breng op smaak met chilipoeder, zeezout en zwarte peper.

De avocado voeg je als laatste toe. Halveer de avocado, gebruik een eetlepel om de avocado uit de schil te halen en snijd er kleine blokjes van. Meng nu door de rest van de salade.