Beter laat dan nooit :angel de WDWE op Eid ul Fitr begin deze maand. Het was die dag prachtig weer dus hebben we lekker buiten kunnen eten :wolkyay

De hoedjesparade. Beetje gek doen moet kunnen hehe :angel

Best friends W en A, en kleine mister S, die graag op de foto wil maar niet stil wil staan hihi  :lol

Tagalia met moulagh. Dit is een Sudanees gerecht, een meelpudding overgiet je met een speciale vleessaus van onder andere gehakt, gedroogde okrapoeder, tomaten en kruiden en dat wordt samen opgelepeld. Gruwelijk lekker!

Sjeija djamour! Stoofvlees van de barbeque.

Did you say barbeque? *uche uche*

Foul, het traditionele bonengerecht mag natuurlijk niet ontbreken. Hier is het op z’n Sudanees klaargemaakt, met veel sesamolie, uien, tomaten en fetakaas.

Onze twee kunstenaars van de groep. Ze maken de prachtigste dingen, ik heb ik een aantal foto’s van heb dus zal wel eens wat moois van hun laten zien ;)

Babaganough, Sudanese salade van geroosterde aubergines. Broodje in dippen en smullen maar :D

Lekker pistachenootjes om te knabbelen.

Kaasvingers met mosterdmayonaise ’s avonds in een restaurantje. Dit lekkers is zo makkelijk te maken, ik heb het de dag erna geprobeerd, recept komt online!

Megamok verse muntthee in datzelfde restaurantje met lekkere honing.

Een lekkere cappuccino!

Lovely lamp!

13 Comments
  1. Wat ’n foto’s, zo mooi gemaakt!! Het eten deed mij het water in de mond lopen (dagje schawal vasten haha). Een vriendin van mij is net terug uit Sudan, na 5 maanden en zij had een filmpje gemaakt van de Eid met de Eid salat en de barbecue. Fantastische manier om Eid te vieren!
    Ben ook best benieuwd naar het restaurant, is het een Nederlands restuarant?

  2. Oeh kaasvingersrecept! Kijk er naar uit! Heb ooit in de ierse pub in Leeuwarden lekkere kaasvingers gehad, maar kom eigenlijk nooit meer in die stad. Maar met jouw recept kan ik ze lekker zelf maken :D

  3. Tagalia en Moulagh slechts eenmaal in mijn leven gegeten, maar onvergetelijk! Maar is okrapoeder ergens in Nederland te krijgen? De Afrikaanse familie in Frankrijk heeft er zakkenvol van, maar Parijs is ook best n eindje weg…

Leave a Reply

Your email address will not be published.