Soms heb je gewoon de behoefte aan lekkere koekjes. Crunchy en zacht van binnen, met friszoete bite, dat zijn deze overheerlijke Sunny Oatmeal  Cookies. Mijn eigen recept, na een aantal keren experimenteren met verhoudingen en ingrediënten is dit het succesrecept geworden!

Deze ingrediënten zijn voldoende voor minimaal 30 tot 40 dikke cookies met 4 cm doorsnede en een dikke centimeter dik.

Wat heb je nodig

 • 225 gram roomboter op kamertemperatuur
 • 225 gram rietsuiker
 • 225 (lichte) basterdsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 2 eieren (ik gebruik maat XL)
 • 400 gram meel
 • 1 zakje bakpoeder
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel kaneel met klein bergje
 • geraspte schil van een halve citroen
 • 400 gram Quaker Havermout

Bereiding

Meng in een grote beslagkom de roomboter, rietsuiker, basterdsuiker, vanillesuiker en eieren. Goed mixen tot alles goed is gemengd. En begin maar alvast te genieten van de lekkere geur die je uit je beslagkom komt!

Doe nu je meel, bakpoeder, zout, kaneel en geraspte citroenschil erbij. Dit mix je ook tot alles goed is gemengd en dan doe je de havermout erbij. Ik meng de havermout gewoon met een houten lepel door de rest van het deeg, mijn mixer kan dat niet aan  :$ Vervolgens moet je even een uur geduld hebben. Zet je deeg afgedekt (huishoudfolie) in de koelkast voor minimaal een uur. Zo wordt het goed stevig.

Je deeg heeft een uur kunnen koelen in de koelkast, nu is het tijd om de oven aan te zetten. Terwijl je de cookies uit gaat steken zet je de oven alvast aan op 190 graden. Ik heb twee formaten glazen gebruikt om de cookies uit te steken.

Dit zijn mijn monstercookies. Zo’n 8 cm in doorsnee en een dikke centimeter dik. Je hebt genoeg deeg voor zo’n 20 van dit formaat. Deze moeten op 190 graden zo’n 20 à 25 minuten in de oven. Hou je van crunchy dan hou je 25 minuten aan. Hou  je van zachtere cookies dan haal je ze er na 20 minuten uit en laat je ze afkoelen.

Dit is in mijn ogen het normale formaat cookie. Van dit formaat kun je er 30 à 40 maken met je deeg. Ze zijn iets dikker dan een halve centimeter. 10 minuten op 190 graden in de oven geeft je zachte cookies, met 15 minuten in de oven zijn ze crunchy.

Net uit de oven…

En eet smakelijk!