19Dec2013_0000

Morning! Na de geboorte van MisterZ merk ik dat ik meer behoefte heb aan eiwitrijke maaltijden. Iets met borstvoeding onder andere ;)

De cranberries, ananasblokjes, zonnebloem- en pompoenptten en paranoten bestelde ik bij Bodyenfitshop. Paranoten zijn een bron van antioxidanten en mineralen. Ik las dat geadviseerd wordt hier maximaal zes van te eten op een dag vanwege het hoge gehalte selenium. Een paranoot bevat ongeveer de anderhalve dagelijkse aanbevolen dosis selenium. Ik at ze laatst voor ik naar bed ging en stuiterde vervolgens de halve nacht m’n bed door met insomnia. Niet dat MisterZ dat erg vond, die babbelde de uurtjes wel vol.

19Dec2013_0002

Dit platte brood is Gurasa, Sudanees plat brood wat ook wel gegeten wordt bij gestoofd vleesgerechten. Ik maak het zelf met speltmeel, lauwwarm water, gist, beetje bakpoeder, snuf rietsuiker en snuf zout. Laten rijzen tot het verdubbeld en bakken zoals je pannenkoeken bakt alleen wat donkerder laten worden.

De gerookte zalm hoeft denk ik geen uitleg. Daar mag je me wakker voor maken! Noorse gerookte zalm van de Lidl is momenteel een fave. Ik denk dat ik binnenkort maar weer een portie Gravad Lax in mijn vriezer moet doen :D

 Hoe eet jij gerookte zalm het liefst?