Je hebt zo van die dagen dat je wakker wordt met een foto van een vriendin op je iPhone die verse pizza rolls heeft gemaakt. Bedankt voor de inspiratie M!
Pizza rolls
Pizza rolls zijn voor mij een slimme manier om een lekkere snack te maken of restjes te verwerken. Restjes kaas, salami, maar ook gehakt of stukjes groenten kun je in deze pizza rolls verwerken. Varieer met de vulling en pas ze aan naar je eigen smaak.
Dit recept is voor ongeveer 12 pizza rolls.
Wat heb je nodig
- Gebruik 1/4 van het spelt pizzadeeg recept en vervang de yoghurt door melk
- Pizzasaus
- belegen kaas (kaas is optioneel, mijn peuter eet ze zonder)
- 4 plakken halal kalkoensalami (te koop bij toko’s)
- ander beleg zoals olijven, fetakaas, (lente)ui, andere soorten kaas, stukjes kip of tonijn.
Bereiding
Verhit je oven alvast voor op 190 graden onder- en bovenwarmte.
Ik gebruik een keukenmachine voor het gemak ik ben lui, met de hand kneden kan natuurlijk ook. Kneed het meel met de boter, gist, bakpoeder, rietsuiker en zeezout tot het meel wat kruimelig wordt. Daarna beetje voor beetje de melk erbij. Met een keukenmachine giet je dat tijdens het kneden er gewoon langzaam bij. Laten kneden tot het deeg lekker glad is. Blijft het plakkerig dan wat meel erbij. Wordt het niet glad dan een beetje melk erbij.
Strooi je werkplek in met een beetje meel om plakken tegen te gaan. Rol het pizzadeeg uit tot een grote rechthoekige lap van ongeveer 3/4 mm dik.
In een kommetje meng je de tomatenpasta, water, italiaanse kruiden, knoflook. Goed doorroeren en je saus is klaar. Verdeel dit over het uitgerolde deeg, laat aan de randen ongeveer 2 cm vrij. Beleg met alles wat je lekker vindt. Ik heb belegen kaas, halal kalkoensalami en lenteuitjes gebruikt.
Begin bij de breedste kant met rollen. Probeer het deeg zo strak mogelijk op te rollen.
Met een scherp mes snijd je nu rolletjes van 3 cm dik. Echt een snijbeweging maken, anders plet je het deeg teveel.
Leg de pizza rolls op een bakplaat die je hebt bedekt met bakpapapier. Een beetje verspreiden zodat ze tijdens het bakken niet aan elkaar gaan plakken. Ze verdubbelen in grootte.
Bak in 20 tot 25 minuten je pizza rolls tot ze een mooi lichtgouden kleurtje hebben. Beetje af laten koelen en smullen maar!
Eet smakelijk!
Dat ziet er heeeeerlijk uit!!!
Mmm ziet er heerlijk uit!
lijkt me lekker!
OK. Dit lijkt me echt teeeeeeeeeee lekker. Ik ken ze alleen zoet, maar ik denk dat deze net zo onweerstaanbaar zijn.
Oew, yum! Deze wil ik ook nog een keer maken, ziet er heerlijk uit! :)
Heb ze vandaag gemaakt en ze waren echt heerlijk! Vooral het deeg maken was echt super simpel, heb weleens moeite met deeg maar dit was binnen no-time klaar. Volgens mij kan het gewoon niet mislukken!
Ik vroeg me af, kan ik de melk vervangen door soyamelk of lactosevrij? Of beter door water? Heb ooit pannenkoeken gebakken met soyamelk en dat was vreselijk, dacht misschien weet jij meer?
Juist beter niet door water. Alles wat melk is kan het vervangen. Soya smaakt prima, maar zelf zou ik dan kiezen voor lactosevrije melk.
Ik heb de rolls in de oven staan, het ruikt heerlijk!!! Ik laat wel weten of ze ook zo smaken!!
Ik wilde deze morgen gaan maken, maar hoeft het deeg helemaal niet te rijzen?
Nee hoor dat gebeurd tijdens het bakken :)