133802-x1

Goede kwaliteit en veelzijdige keukenapparatuur en -benodigdheden in huis hebben is voor mij belangrijk. Mijn keuken is klein. Echt klein. Mochten we ooit verhuizen dan zal een ruime en praktisch ingerichte keuken een van de hoofdvereisten zijn van een nieuwe woning.

Wanneer ik shop voor keukenbenodigdheden moet ik daarom vaak praktische keuzes maken en kies ik het liefst voor spullen die veelzijdig te gebruiken zijn. Het leek me leuk eens te delen wat ik op mijn verlanglijst heb staan voor de Waymadi Kitchen en wat ik daar recent van af kon halen. 

123525-x0

Bron foto: fonQ.nl

Kenwood Foodprocessor

Ik kan met recht zeggen dat de Kenwood Chef Premier die ik kocht het beste is wat ik kocht voor de keuken dit jaar. Ik bedank de oude keukenmachine dan ook hartelijk voor het sneuvelen haha. De Kenwood kwam met roestvrijstalen mengkom en blender. Meer accesoires moet ik dus nog aanschaffen.

De Foodprocessor staat bovenaan. Onmisbaar bij het maken van hummus, falafel of de gesneden groenten en geraspte kaas voor mijn pizza’s met de snij- en raspschijven. Voor het kleine werk gebruik ik nu het hakkertje bij mijn staafmixer maar voor een batch verse Sudanese falafel waar ik enorm zin in heb is dat echt onbegonnen werk.

133800-x2

Gietijzer

Ik maak de hubs al maanden gek met mijn gebabbel over nieuwe pannen. Hij is net zo’n kookgek als ik ben, maar verdiept zich niet in de mogelijkheden op kookgebied zoals ik graag doe.

Waarom ik nieuwe pannen wil, en waar de wederhelft het volledig mee eens is, komt omdat ik afscheid wil nemen van teflon. Ook wel bekend als de anti-aanbaklaag in pannen. Ik kijk al een jaar of 2 rond naar alle opties en kom eigenlijk steeds uit bij gietijzer.

Waar ik op let? Duurzaamheid, veelzijdig gebruik, praktisch ontwerp en het formaat.

https://instagram.com/p/57Cfr_rbp0/?taken-by=thewaymadicrew

Lodge

Recent kreeg ik van mijn ouders een Cast Iron Skillet met een diameter van 30 cm van het Amerikaanse merk Lodge cadeau. The real deal! Een grote koekenpan kan ik dus al van mijn verlanglijst schrappen. Gietijzer gaat een leven lang mee zolang je het goed onderhoud en dat is echt niet moeilijk of veel werk. Ik zal in een andere blog daar meer over vertellen. Duurzaamheid: check.

De Lodge koekenpan kan zowel op het fornuis als in de oven, op de BBQ of open vuur gebruikt worden. Veelzijdig gebruik: check. 

Een grote koekenpan betekent soms dat andere pannen te weinig ruimte hebben op de naastgelegen pit. Het ontwerp van Lodge heeft een breed handvat en een korte steelgreep. Dit maakt dat de pan makkelijk op te pakken is (met handbescherming natuurlijk) ook vanwege het gewicht. Met een ledig gewicht van meer dan 3600 gram is dit geen koekenpan om met 1 hand op te pakken. De Lodge heeft ook schenkinkepingen aan beide kanten van de pan. Praktisch ontwerp: check. 

De Lodge die ik kreeg is groot. 30 centimeter is perfect voor ons. Groot genoeg voor een (spatchcock) hele kip uit de oven of een flinke lading jambalaya of dampende gambas. Ik kook vaak in grotere hoeveelheden om tijd te besparen gedurende de week. Het is dan fijn als alles in 1 keer in de pan kan en niet voor de helft of driekwart. Het formaat: check. 

Voor het bakken van kleinere hoeveelheden zoals eieren, Egyptische Shakshouka bijvoorbeeld, wil ik een kleinere Lodge aanschaffen. Hetzelfde model maar dan een diameter van 20 of 23 centimeter. Ook lijkt de Lodge me erg handig om kleinere broden in te bakken in de oven.

133820-x1

Bron foto’s Le Creuset in dit artikel: fonQ.nl.

Le Creuset

Ik vermoed dat het Franse merk Le Creuset wel op de verlanglijst van elke kookaddict staat. Het merk staat bekend om de duurzaamheid van de producten en kwaliteit en vergeet zeker het ontwerp niet. Ik werd verliefd op de kleurige collectie braadpannen. Deze ovale stoof- en braadpan van 31 cm doorsnee (met inhoud van 6,3 liter) staat al een hele tijd op mijn verlanglijst. Eigenlijk bovenaan totdat de keukenmachine het loodje legde hehe.

128591-x0

De enige twijfel die ik heb is over de kleur. De kleur Marseille zie je hierboven. Ik ben er nog niet uit of deze de meeste wowfactor heeft in vergelijking met de kleuren Mauve Pink (donkerroze), Cassis (donkerpaars) of Kersenrood (dieprood).  Deze pannen kosten in dit formaat tussen de € 200,- en € 300,- dus ondanks dat het een aankoop voor het leven is ben ik nog in goed overleg met mezelf haha.

tajine xenos

Tajine

Tijdens de Ramadan vond ik eindelijk een tajine die mij beviel. Notabene van de Xenos die tajines verkoopt die handgemaakt worden in Spanje. Deze knapperd heeft al voor flink wat heerlijke maaltijden gezorgd. Koken in een tajine is simpel, je hebt alleen wat tijd nodig.

Wel zou ik nog graag een grotere willen voor als we bezoek hebben. Deze tajine heeft een diameter van 28 cm wat voor ons drieën net genoeg is voor anderhalve dag eten. Ik ben nog op zoek naar een tajine met diameter van ongeveer 35 cm.

Wat staat er op jullie verlanglijst voor de keuken?

Love Madelon Post Signature