Wentelteefjes van speltbrood

Wentelteefjes, welk kind kent ze niet? Mister Z is geen fan van brood eten. Zelf leerde ik pas echt brood eten toen mijn opa even voordeed dat je je brood kan soppen in thee haha. Mijn spelt platbrood gaat er wel als een trein in, helemaal als het vers uit de pan komt!

Wentelteefjes maken zag Mister Z in een kookprogramma op tv en dat wilde hij ook eens doen. Dus gingen wij aan de slag. Wij gebruiken in dit recept Oer Speltbrood van de Jumbo maar je kan elk ander Nederlands brood hiervoor gebruiken. Bij voorkeur brood wat al een beetje droog is. Meestal is vers brood na een dag of drie perfect voor wentelteefjes.

Wat heb je nodig

  • 8 sneetjes brood
  • 2 L eieren
  • 200 ml (geiten)melk of plantaardige melk
  • snufje zeezout
  • 2 eetlepels rietsuiker of 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • Fruit, poedersuiker, honing of dadelstroop als topping
  • Roomboter om in te bakken

Bereiding

Mister Z wilde ze dus zelf maken (met wat hulp van mama). Je neemt een garde en een diep bord.

Breek hier de eieren in en klop deze met een garde los. De melk, kaneel, suiker en zeezout gaan er nu ook bij. Rustig roeren en klaar is Z.

Elk sneetje brood wordt even ondergedompeld in het beslag. Daarna leg je de sneetjes brood op een bordje tot ze gebakken worden.

Een klein beetje roomboter in de hete pan en de wentelteefjes worden aan beide kanten gebakken tot ze mooi bruin en crispy zijn. Dat duurde hier een minuut of 2 per kant.

Een beetje afgekoeld zijn ze lekker met vers fruit, een beetje honing, dadelstroop of de keuze van Mister Z, poedersuiker.

Eet smakelijk!


French toast from spelt bread

Every kid loves French toast right? Mister Z is not a big fan of Dutch bread. For me as a kid bread was not really a big like until my grandpa showed me to dip your bread in sweet hot tea haha. Mister Z does love my spelt flat bread, especially when it’s fresh from the skillet. It’s a structure thingy.

After watching French toast being made in a cooking program mister Z wanted to try it. So we (he) went cooking.

In this recipe we use spelt bread from Dutch origine, but any fluffy bread will do. Preferably a little dry bread. Mostly after a day or three fresh bread is dry and perfect to make French toast.

What do you need

  • 8 slices of bread
  • 2 large eggs
  • 200 ml (goat)milk or vegetable milk
  • a pinch of sea salt
  • 2 tbsp cane sugar or vanilla sugar vanillesuiker
  • 2 tsp cinnamon
  • Fruit, powdered sugar, honey or date sirup as topping
  • Butter for baking

Preparation

Mister Z wanted to make his French toast him self (with a little help from mommy). You take a whisk and a deep plate.

Break your eggs and wisk them. Add milk, cinnamon, sugar and seasalt and gently stir those through.

Every piece of bread gets a quick milk and eggs bath on both sides. After bathing the bread put them on a plate to wait until they get baked.

Heat your skillet and put a little butter in to coat the buttom. Bake the French toast on both sides untill golden brown and crispy. It took a minute or two here on both sides.

Let them cool a little and top them with your choice of devine. I’ll go with fresh fruit, but honey, date sirup (hello husband) or powdered sugar (hello Z) are also very good.

Enjoy!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.