Je hebt van die receptjes waarvan ik denk, dit is zo simpel en vervolgens vergeet ik ze te plaatsen. Op Facebook vroeg ik of jullie het recept wilden van de maissalade met dille en augurk die ik bij de halal gehaktballen à la Librije en aardappelpuree maakte. Het antwoord was overduidelijk, ja! Deze maissalade met dille en augurk heb je in een paar minuten klaar.

Wat heb je nodig

  • 1 glazen pot of blik maiskorrels
  • 3 volle eetlepels magere kwark (of plantaardige yoghurt of mayonaise)
  • klein handje verse dille
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • zeezout
  • zwarte peper uit de pepermolen
  • 1 grote augurk

Bereiding

Neem een ruime soepkom. Laat de maïskorrels uitlekken en doe ze in je kom.

Was de verse dille en hak deze heel fijn. Gedroogde dille smaakt niet zo lekker als verse, gebruik dus echt verse. Kun je er niet aan komen dan smaakt vers gehakte peterselie ook heerlijk. Hak ook de augurk in hele kleine blokjes.

Roer de kwark, dille en knoflookpoeder door de mais. Het zeezout en zwarte peper uit de molen voeg je toe naar smaak. Ik doe veel zwarte peper haha.

Zeezout minimaal een halve theelepel. Hoeveel zout je toevoegt hangt ook samen met hoe zout je maïskorrels al zijn. Sommige merken voegen flink wat zout toe, dus proef goed!

Roer alles goed door elkaar en laat de maissalade met dille even een kwartiertje minimaal afgedekt staan. Dan trekken de smaken lekker in.

Eet smakelijk!


Corn salad with dill and pickles

Sometimes I make recipes and think this is so simple my readers will love it. And then I forget to publish it…oops!

I asked on Facebook if you’d like the recipe of the corn salad I made to go with the halal meatballs à la Librije and mashed potatoes. A big yes from you all so here is the recipe! You’ll whip it together in a few minutes.

What do you need

  • 1 can of corn kernels
  • 3 heaped tbsp non fat quark or vegetable yoghurt
  • small hand fresh dill
  • 1 tsp garlic powder
  • sea salt and black pepper
  • 1 big pickle

Preparation

Take a spacious bowl. Let the corn kernels leak out and place them in your bowl.

Wash the dill and chop it very finely. Dried dill does not taste as good as fresh dill, so I really recommend fresh dill. If you can’t find it use fresh chopped parsil.

Chop the pickle in small cubes.

Stir the quark, dill and garlic powder through the corn. Season to taste with the sea salt and black pepper. I add a lot of black pepper haha. Sea salt at least half a teaspoon. Taste before you add the salt because some brands add a lot of salt.

 

Stir it all together and let it sit for at least 15 minutes to let the flavours mix.

Enjoy!