Chocolade cheesecake maken stond al sinds ik begon met koolhydraatarm eten op mijn lijstje. Heerlijke chocola om dat mee te doen is Hands off Chocolade Seriously Dark met 85% cacao. Er zit per 100 gram maar 15 gram aan suikers in dus is ook prima geschikt voor keto. Ik eet rustig chocola met 100% cacao maar om mee te bakken zou ik niet hoger dan 90% cacao gaan.

Mijn recept maakt 10 stukjes koolhydraatarme chocolade cheesecake. Deze koolhydraatarme chocolade cheesecake is zo machtig dat je er niet veel van per keer kan eten. Dit is een mini smaakbom vol gezonde vetten! Stukjes invriezen kan ook heel goed. Ik heb de voedingswaarde berekend inclusief de pecan crunch topping. Die geeft je per portie 1 gram koolhydraten extra. Mijn kokosmeel en amandelmeel komen van PitPit.

Koolhydraatarme Chocolade Cheesecake met Pecan Crunch

Madelon
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Gang Zoet
Keuken Wereldkeuken
Porties 10
calorieën 267 kcal

Equipment

 • Oven
 • Springvorm van 21 cm doorsnede
 • Bakpapier

Ingrediënten
  

Bodem

 • 70 gram kokosmeel
 • 50 gram amandelmeel
 • 40 gram ghee of grasboter
 • 20 gram Greensweet Brown
 • 1 eiwit

Vulling

 • 100 gram Hands Off Chocolade Seriously Dark 85%
 • 300 gram roomkaas ik gebruik Lidl eigen merk
 • 100 gram Greensweet Brown
 • 2 dopjes vanille
 • 3 large eieren

Pecan Crunch

 • 50 gram pecan noten
 • 50 gram Hands off my chocolate 85%

Instructies
 

Bodem

 • Neem een springvorm van 21 cm. Zet je oven op 175 graden en maak de bodem.
 • Smelt de ghee. Meng het eiwit, kokosmeel, amandelmeel en de Greensweet Brown door de ghee.
 • Leg een stukje bakpapier op de bodem van de springvorm en sluit de springvorm. Druk het mengsel voor de bodem goed aan. Op de foto’s zie je een iets dikkere bodem dan ik van plan was. De verhoudingen in het recept geven je een dunnere bodem.
 • Bak de bodem voor de koolhydraatarme chocolade cheesecake in 15-20 minuten af in je voorverwarmde oven. Zodra de randjes of de bovenkant beginnen te kleuren is de bodem gaar. Terwijl de bodem in de oven staat maak je de cheesecake vulling.

Cheesecake Vulling

 • Smelt de Hands off Chocolade 85%. Au bain marie kan, ik ben een beetje lui en doe het voorzichtig in een pannetje op heel laag vuur tot alle chocola gesmolten is.
 • Meng in een andere kom de roomkaas met de Greensweet Brown, vanille en de eieren een voor een. Je krijgt dan een vloeibaar mengsel wat je beetje voor beetje door de gesmolten Hands Off chocola gaat mengen.
 • Bekleed de randen van de springvorm met een stuk bakpapier. Zo haal je de cheesecake na het bakken er heel makkelijk uit. Schenk het cheesecake mengsel bovenop de bodem en zet het in de oven. De koolhydraatarme cheesecake zal in 50-60 minuten gaar zijn. Ik kijk na 50 minuten of ik er al een prikker in kan steken die zo goed als droog terug komt.
 • Laat de cheesecake volledig afkoelen voor je hem aansnijd, dit komt ook de smaak ten goede. Gekoeld smaakt hij het allerlekkerste.

Pecan Crunch

 • Terwijl de cheesecake in de oven staat maak je de pecan crunch. Smelt de Hands Off chocolade. Hak de pecannoten in stukjes en leg ze op een stuk bakpapier. Schenk de gesmolten chocola voorzichtig over de stukjes pecan. Als je de pecan crunch even in de koelkast zet is de chocolade zo weer gestold. Ook heel lekker om zo los te eten maar in dit recept gebruik ik het als topping voor de cheesecake.
 • Breek de pecan crunch in stukken en leg bovenop de cheesecake als deze volledig is afgekoeld.
Trefwoord Cheesecake, Chocolade, Zoet
Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.