Chocolade cheesecake maken stond al sinds ik begon met koolhydraatarm eten op mijn lijstje. Heerlijke chocola om dat mee te doen is Hands off Chocolade Seriously Dark met 85% cacao. Er zit per 100 gram maar 15 gram aan suikers in dus is ook prima geschikt voor keto. Ik eet rustig chocola met 100% cacao maar om mee te bakken zou ik niet hoger dan 90% cacao gaan.
Mijn recept maakt 10 stukjes koolhydraatarme chocolade cheesecake. Deze koolhydraatarme chocolade cheesecake is zo machtig dat je er niet veel van per keer kan eten. Dit is een mini smaakbom vol gezonde vetten! Stukjes invriezen kan ook heel goed. Ik heb de voedingswaarde berekend inclusief de pecan crunch topping. Die geeft je per portie 1 gram koolhydraten extra. Mijn kokosmeel en amandelmeel komen van PitPit.
Koolhydraatarme Chocolade Cheesecake met Pecan Crunch
Equipment
- Oven
- Springvorm van 21 cm doorsnede
- Bakpapier
Ingrediënten
Bodem
- 70 gram kokosmeel
- 50 gram amandelmeel
- 40 gram ghee of grasboter
- 20 gram Greensweet Brown
- 1 eiwit
Vulling
- 100 gram Hands Off Chocolade Seriously Dark 85%
- 300 gram roomkaas ik gebruik Lidl eigen merk
- 100 gram Greensweet Brown
- 2 dopjes vanille
- 3 large eieren
Pecan Crunch
- 50 gram pecan noten
- 50 gram Hands off my chocolate 85%
Instructies
Bodem
- Neem een springvorm van 21 cm. Zet je oven op 175 graden en maak de bodem.
- Smelt de ghee. Meng het eiwit, kokosmeel, amandelmeel en de Greensweet Brown door de ghee.
- Leg een stukje bakpapier op de bodem van de springvorm en sluit de springvorm. Druk het mengsel voor de bodem goed aan. Op de foto’s zie je een iets dikkere bodem dan ik van plan was. De verhoudingen in het recept geven je een dunnere bodem.
- Bak de bodem voor de koolhydraatarme chocolade cheesecake in 15-20 minuten af in je voorverwarmde oven. Zodra de randjes of de bovenkant beginnen te kleuren is de bodem gaar. Terwijl de bodem in de oven staat maak je de cheesecake vulling.
Cheesecake Vulling
- Smelt de Hands off Chocolade 85%. Au bain marie kan, ik ben een beetje lui en doe het voorzichtig in een pannetje op heel laag vuur tot alle chocola gesmolten is.
- Meng in een andere kom de roomkaas met de Greensweet Brown, vanille en de eieren een voor een. Je krijgt dan een vloeibaar mengsel wat je beetje voor beetje door de gesmolten Hands Off chocola gaat mengen.
- Bekleed de randen van de springvorm met een stuk bakpapier. Zo haal je de cheesecake na het bakken er heel makkelijk uit. Schenk het cheesecake mengsel bovenop de bodem en zet het in de oven. De koolhydraatarme cheesecake zal in 50-60 minuten gaar zijn. Ik kijk na 50 minuten of ik er al een prikker in kan steken die zo goed als droog terug komt.
- Laat de cheesecake volledig afkoelen voor je hem aansnijd, dit komt ook de smaak ten goede. Gekoeld smaakt hij het allerlekkerste.
Pecan Crunch
- Terwijl de cheesecake in de oven staat maak je de pecan crunch. Smelt de Hands Off chocolade. Hak de pecannoten in stukjes en leg ze op een stuk bakpapier. Schenk de gesmolten chocola voorzichtig over de stukjes pecan. Als je de pecan crunch even in de koelkast zet is de chocolade zo weer gestold. Ook heel lekker om zo los te eten maar in dit recept gebruik ik het als topping voor de cheesecake.
- Breek de pecan crunch in stukken en leg bovenop de cheesecake als deze volledig is afgekoeld.
Perfect gewoon. Ook voor mijn moeder ze heeft wat aangepast ivm haar suikerziekte maar dat ie al koolhydraat arm is scheelt enorm. En delicioussssss ben gek van deze site!!!
Lijkt me heerlijk en ga hem zeker maken. Maar hoe wordt hij vrij van koemelk en vrij van lactose als er roomkaas in zit?
Heel scherp! Daar was iets mis gegaan met het aanvinken, dank je wel!
Waar haal je die sukrin en grasboter ?
Grasboter bijvoorbeeld bij Jumbo of AH. Sukrin is bij meerdere webwinkels te koop.
Beste Madelon, je benoemt bij de ingrediënten van de bodem ook 1 eiwit, ik lees het later niet in terug, ben je dat vergeten erbij te zetten of is staat het misschien verkeerd op? Ik was namelijk net begonnen met het maken van dit recept.
Hoor het graag.
Alvast bedankt.
Maryam
Hi Maryam, dat eiwit moet ook in het mengsel voor de bodem. Ik zal het nog even toevoegen.
Hoi,
Ik houd niet van de smaak van kokos, dus ik proef dat door alles heen.
Ik eet atkins en wil ontzettend graag weten hoe ik kokosmeel kan vervangen?
Je hebt overigens een geweldige site, wat een heerlijke variërende recepten en zo anders dan bij andere.
Thanks
Dat zou moeten lukken. Gebruik dan in totaal 200 gram amandelmeel.
Dank je wel voor het compliment!
Hoi Madelon,
Geweldig recept! Ga ik zeker proberen Volgens mij staat alleen het eiwit voor de bodem nog steeds niet bij de instructies vermeld.
Groetjes,
Christa
Heerlijk, echt een succes! Hij valt wat droog uit, dat ga ik de volgende keer wat proberen aan te passen. Maar de smaak is echt hartstikke goed, bedankt voor dit koolhydraatarme recept!
Beste Madelon! Een superrecept! Bedankt!