Toen ik ze proefde wist ik het. Het was net de smaak van de binnenkant van een Snickerijsje. Fat bombs vind ik ook na 6 maanden keto fijn als ik last heb van cravings of moeite heb aan mijn vetten te komen. Dan is een kleine fat bomb voor mij even een goede energie boost en dag cravings. Het lijken net minitaartjes en dat maakt ze ook handig om buiten mee te nemen als snack.

Dit recept bevat pindakaas en daarbij geef ik de tip dat je die pas gaat eten als je fatadapted bent. Pinda is een peulvrucht en bevat meer zetmeel dan noten dus nuttig het met mate binnen keto. Ben je nog niet fatadapted dan kan ik je de fruit (cheese)cake fat bombs aanraden die geen pindakaas bevatten.

Het recept maakt 6 fat bombs. De macro’s per fatbomb: 22,5 gram vetten, 2 gram koolhydraten, 3,1 gram eiwitten.

Wat heb je nodig

  • 200 ml slagroom 35% vet
  • 50 gram ongezouten grasboter
  • 50 gram 100 % pindakaas
  • 25 gram Greensweet Brown
  • 4 gram agar agar
  • siliconen vormpjes

Variatietips

  • Grasboter kun je vervangen door normale boter, ghee (smaakt sterker) of kokosolie. Voor de smaak van het recept raad ik je aan (gras)boter aan te houden.
  • Eet je niet koolhydraatarm dan kun je uiteraard de erythritol 1 op 1 vervangen door rietsuiker of honing.

Bereiding

Doe alles in een klein pannetje behalve de agar agar en gebruik een garde om alles goed door te roeren terwijl je het aan de kook brengt. De pindakaas zal smelten. Zodra het mengsel begint te koken voeg je de agar agar toe. Blijf regelmatig roeren, de agar agar zal volledig oplossen maar je wil geen klontjes.

Laat even een paar minuten zachtjes koken en doe dan het vuur uit. Gebruik siliconen cake vormpjes om te vullen. Ik doe in elk vormpje tussen de 55 en 60 gram.

Laat de fruit fatbombs opstijven in de koelkast. Bij mij zijn ze in een uur al stevig. Qua smaak geef ik je de tip om niet gelijk aan te vallen maar een nachtje te wachten. De smaken zijn dan zo ingetrokken dat ze verrukkelijk zijn.

Eet smakelijk!