Met een minimum inkomen toch koolhydraatarm eten? Ik zie het meerdere mensen doen en heb mijn tips om goedkoop koolhydraatarm te eten voor je op een rijtje gezet. Ook ik heb maandelijks een budget waar ik binnen moet blijven voor het hele gezin en dat gaat prima.

1. Maak altijd een boodschappenlijst zodat je gericht je boodschappen kan halen.

2. Bekijk elke week de aanbiedingen bij supermarkten.

3. Ga niet naar de dure supermarkten, het gros van mijn boodschappen haal ik bij de Lidl, Jumbo en Arabische of Indische toko’s.

4. Koop koolhydraatarme seizoensgroenten en -fruit.

5. Verdiep je in het zo lang mogelijk goed bewaren van verse groenten en fruit.

6. Ga (vooral in de grotere steden) naar de markt voor je koolhydraatarme fruit en groenten. Het verschil tussen de prijzen in Assen op de markt of in Groningen is echt aanzienlijk. In een grotere stad is er meer concurrentie en zijn de prijzen een stuk lager.

7. Koop je vlees en vis in bulk in. Het is vaak mogelijk bij halal slagerijen om in grotere hoeveelheden in te kopen voor een lagere prijs. Wij halen bijvoorbeeld maandelijks dozen van 10 kg aan kippenbouten of kippendijen (zonder bot). De kiloprijs ligt dan een stuk lager. Invriezen in porties van 200, 500 of 1000 gram en klaar is Madelon.

8. Maak tijd om te foodpreppen: meerdere porties maken in een keer in dezelfde tijd als je een portie zou maken. Ik heb geen tijd is natuurlijk overrated. Wanneer je prioriteiten stelt is er altijd wel een moment te vinden dat je kan koken, hoe simpel dan ook. Je gezondheid is hier je prioriteit, daar maak je dus tijd voor.

9. Maak je eten zelf en koop geen kant en klaar. Neem bijvoorbeeld mijn lijnzaadcrackers. Voor een pakje van 6 crackers betaal je in de winkel € 1,50 tot € 3,50. Maak je ze zelf dan heb je voor dat geld minstens 4 keer zoveel lijnzaadcrackers. Eet je 2 lijnzaadcrackers per maaltijd dan heb je dus voor datzelfde geld 9 maaltijden extra. Tip: koop je zaadjes online in bulk in dan ben je veel goedkoper uit dan in de stenen winkels.

10. Investeer een keer in de drie maanden in voorraad. Ik koop vaak online dingen als amandelmeel, zaadjes, noten in een keer zodat ik geen verzendkosten betaal en in bulk in kan kopen. Ik bewaar deze in glazen potten van de Ikea in mijn voorraadkast.

Kook jij koolhydraatarm en heb je meer budgettips die je toepast? Stuur me een berichtje of plaats ze in de Lekker halal eten koolhydraatarm en keto goep dan voeg ik ze toe aan dit artikel!