Ik heb weer eens een supersimpel receptje voor jullie. Gravad lax gevuld met wasabi roomkaas. Ik at het van de week samen met avocado en tomaat en dat was echt genieten! Gevulde Gravad lax is heerlijk als snack en staat ook leuk op tafel als je visite hebt.

Mijn inspiratie kwam van de Foodblogswap van deze maand. Ik mocht namelijk wat lekkers maken van de blog van Marco en Veronique: Ohmydish.nl.

Wat heb je nodig

  • 1 pakje Gravad lax (Lidl of Ikea)
  • 100 gram roomkaas (Lidl)
  • 1/2 theelepel wasabi
  • 1/4 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel zwarte peper uit de pepermolen

Variatietips

  • Gebruik in plaats van de roomkaas een halve fijngeprakte avocado.
  • Gebruik in plaats van de roomkaas opgeklopte room.
  • Heb je geen Gravad lax dan kun je ook gerookte zalm gebruiken. Laat dan het zeezout weg.

Bereiding

Zet een mooi bord klaar om te serveren.

Gebruik een kommetje om de roomkaas te mengen met de wasabi, zeezout en zwarte peper. Gewoon goed door elkaar roeren met een theelepel.

Daarna leg je een voor een de plakjes Gravad lax klaar en leg je in het midden een volle theelepel wasabi roomkaas.

Daarna vouw je de Gravad lax dicht en leg je de rolletjes op het mooie bord. Helemaal oprollen kan ook als je grotere plakken Gravad lax hebt. Op mijn foto zie je er vijf liggen, het recept maakt er zes maar de laatste was al in mijn buik verdwenen hihi.

Hou je van pittig dan doe je nog een dotje wasabi op elk rolletje gravad lax met wasabi roomkaas. Smullen maar!