Kalkoendij met snijbonen is heb je in 20 minuten op tafel staan en kun je ook als als foodprep maken. Heel vaak maak ik simpele recepten die ik vergeet uit te werken op Waymadi.nl. Tijd om daar verandering in te brengen! Ik gebruik het liefst een koekenpan die je goed kan verhitten zoals mijn gietijzeren Lodge.

Het recept maakt twee porties kalkoendij met snijbonen. De voedingswaarde per portie:

  • 4 gram koolhydraten
  • 52 gram vetten
  • 73 gram eiwitten
  • 804 kcal

Wat heb je nodig

  • 500 gram kalkoendij
  • 80 gram kokosolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 volle theelepel zwarte peper uit de pepermolen
  • 1 volle theelepel zeezout
  • 2 theelepels koriander
  • 1 theelepel chilivlokken (optioneel)
  • 400 gram snijbonen in stukjes
  • 100 gram fetakaas

Bereiding

Snijd de kalkoendij in blokjes van 1-2 cm. Meng de blokjes kalkoendij met de fijngehakte knoflook en kruiden.

Verhit een koekenpan met de kokosolie en schroei de kalkoendij dicht. Daarna roerbakken tot de kalkoendij gaar is, dit duurt een paar minuten.

Haal na het roerbakken de kalkoendij uit de pan en roerbak de snijbonen in het vet. Daarna de gare snijbonen en het bakvet mengen met de kalkoendij en de fetakaas er over verkruimelen.

Eet smakelijk!