Lekker simpele keto amandelkoekjes met walnoot die je in een half uur klaar hebt.

Wat heb je nodig

  • 250 gram (fijn) amandelmeel
  • 1 large ei
  • 100 gram grasboter in blokjes
  • 2 eetlepels Greensweet syrup gold + extra
  • snuf zeezout
  • 1 dopje vanille extract
  • 50 gram Greensweet Sweet
  • eetlepel geraspte citroenschil (optioneel)
  • 60 gram walnoten in stukjes

Bereiding

Zet je oven op 160 graden zodat deze kan voorverwarmen terwijl je het koekjesdeeg maakt.

walnootkoekjes

Meng alles behalve de stukjes walnoten tot een deeg. Kneed daarna de walnoten door het deeg.

Neem balletjes ter grote van een pingpongbal en druk deze wat plat op een bakplaat waar een vel bakpapier op ligt.

Bak je keto amandelkoekjes met walnoot in 20 minuten goudbruin.

Ze zijn nog wat zacht als ze net uit de oven komen dus haal ze voorzichtig van je bakplaat met bijvoorbeeld een spatel en zet ze op een afkoelrek. Doe nu op elk koekje een scheutje syrup en smeer deze met een schone vinger uit over de bovenkant. Daardoor krijg je een mooi glansje en wordt de buitenkant nog ietsje krokanter.

Laat ze nu helemaal afkoelen op het afkoelrek. Daarna kun je de keto amandelkoekjes met walnoot luchtdicht bewaren buiten de koelkast op een koele plek voor minimaal een week.