Airfryer marinades voor kip

Mijn Airfryer is een van mijn favoriete keukenapparaten geworden. Ik gebruik hem bijna dagelijks sinds we hem hebben. We gebruiken de Airfryer voornamelijk om verschillende soorten kip klaar te maken. Kipvleugels, kipdrums, kippendij het wordt allemaal lekker crispy in de Airfryer. Wat ik echt ideaal vind: je maakt een kilo in 25 minuten klaar. Dat is de helft van de tijd die mijn oven ervoor nodig heeft op dezelfde temperatuur. Ideaal dus om te mealpreppen of als je even snel een maaltijd klaar wil hebben.

Airfryer als veelzijdige keukenhulp

Voordat ik ketogeen begon te eten werd er ook vaak patat in de Airfryer klaargemaakt, nu alleen nog af en toe voor mister Z. Ik heb inmiddels ook door hoe ik koolhydraatarme ‘patat’ van koolraap of koolrabi ook heerlijk uit de Airfryer klaar kan maken. Ook groenten worden heerlijk in de Airfryer.

De laatste maanden ben ik veel aan het experimenteren geweest met Airfryer marinades voor kip. Dit artikel zal ik de komende tijd aan blijven vullen met lekkere marinades.

Wat heb je nodig

  • 1 kilo kipdrums (met vel), kippenvleugels (met vel) of kippendij

Kies je Airfryer marinade naar keuze om toe te voegen aan de kip:

Basic kipkruiden

Aziatische marinade

  • 4 eetlepels kikkoman tamari of coconut aminos
  • 4 tenen geperste knoflook of 2 volle eetlepels knoflookpoeder (Lidl)
  • 1 eetlepel zwarte peper uit de pepermolen
  • 1 theelepel keltisch zeezout
  • 1 volle theelepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel (appel)azijn
  • 2 eetlepels olijfolie

‘Smoked’ marinade

  • 1 volle eetlepel gerookte zoete paprikapoeder (merk Chinita, te koop bij AH)
  • 4 tenen geperste knoflook
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel zwarte peper uit de pepermolen (grof gemalen)
  • 1 eetlepel zeezout
  • 1 volle theelepel ceylon kaneel
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Citrus marinade

  • 2 eetlepels knoflookpoeder (Lidl)
  • 1 volle eetlepel zwarte peper uit de pepermolen
  • 1 volle theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel zeezout
  • 2 eetlepels citroensap
  • rasp van 1 limoen of halve citroen
  • 2 eetlepels olijfolie

Mosterd marinade

  • 1 volle eetlepel (pittige) mosterd
  • 2 eetlepels (appel)azijn
  • 2 eetlepels Greensweet syrup
  • 1 volle theelepel zeezout
  • 1 volle theelepel zwarte peper uit de pepermolen
  • 2 eetlepels olijfolie

Pittige marinade

  • 1 volle eetlepel chilipoeder of pul biber (chili vlokken)
  • 1 eetlepel zwarte peper uit de pepermolen
  • 2 volle eetlepels knoflookpoeder of 4 tenen geperste knoflook
  • 1 volle theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

Meng de stukken kip met alle smaakmakers. Bij voorkeur even een uur tot een hele nacht laten marineren. De smaken trekken dan heerlijk in de kip.

Verwarm je Airfryer op 185 graden. Zodra de Airfryer op temperatuur is bak je de gemarineerde kip af in 25 minuten.

Eet smakelijk!

Heb jij een van de Airfryer marinades voor kip geprobeerd? Deel ze op social media met de tag #waymadifood @Waymadi!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.