Champignons in een luxe jasje! De spinazie roomsaus met gorgonzola en pijnboompitten is echt heerlijk.

Spinazie zie je niet zo heel vaak op Waymadi voorbijkomen. Ik vind het heerlijk, maar ik reageer er niet altijd even goed op. Toen een van mijn coachees mij vroeg om een recept voor haar ketogeen te maken nam ik de uitdaging uiteraard aan. Die spinazie schoof ik naar het bord van mijn man haha.

Dit is een vegetarische koolhydraatarme maaltijd. Wil je lager in de koolhydraten zitten dan kun je de gedroogde tomaten het beste weg laten.

Voedingswaarde

Het recept maakt 1 portie. Dit zijn de voedingswaarden:

  • 65,1 gram vetten
  • 34,9 gram eiwitten
  • 12,9 gram koolhydraten
  • 785 kcal

Wat heb je nodig

  • 400 gram kastanjechampignons
  • 200 gram verse spinazie
  • 25 gram roomboter
  • 2 grote tenen knoflook
  • 50 gram slagroom
  • 1/4 theelepel xanthaangom
  • 50 gram gorgonzola
  • 25 gram gedroogde tomaten
  • 20 gram pijnboompitten
  • Zwarte peper uit de pepermolen
  • Keltisch zeezout

Bereiding

Snijd de kastanjechampignons in kwarten en de tenen knoflook hak je fijn.

Neem een grote koekenpan. Laat de roomboter smelten.

Zet je vuur hoger en bak de champignons bruin in een minuut of tien gaar. Af en toe even omscheppen.

Snijd ondertussen de gedroogde tomaten in kleine stukjes en leg de pijnboompitten klaar.

Zodra de champignons gaar zijn voeg je de verse spinazie toe.

Zodra de spinazie slinkt voeg je de knoflook toe om te garen.

Rustig omscheppen tot de spinazie volledig is geslonken in een minuut of 4.

Zodra de spinazie is geslonken schenk je de slagroom er over en roer je die door samen met de xanthaangom.

Je ziet de saus gelijk indikken. Het vuur gaat dan uit. Breng alles op smaak met zwarte peper en keltisch zeezout. Ik gebruik hier Deens rookzout.

Leg de inhoud van je pan op je bord.

In de lege pan rooster je nu de pijnboompitten als je dat lekker vindt. Hoog vuur en even snel omscheppen dan zijn ze al klaar.

Verdeel alles over je bord, eet smakelijk!