De kookinspiratie slaat hier vaak toe als het stil is. De kleine meneer vraagt mij wel eens wat ik allemaal doe als hij ligt te slapen. Want zo vaak ligt er de volgende ochtend weer wat lekkers in een bak klaar waar hij en zijn papa als smaakproefkonijnen van mogen smullen.

Zo kwamen ook deze zachte donuts uit mijn keuken rollen. Eigenlijk een mislukt cake recept, maar perfect voor donuts!

Keto donuts

Ik heb al zo vaak recepten voor keto donuts geprobeerd en de meesten vielen uit als een baksteen. Recepten van donuts die van fathead deeg worden gemaakt vind ik te massief en smaken me te veel naar kaas.

Dit recept voor keto donuts geeft zachte donuts met een fijne cake structuur. Ze blijven ook na het bakken een paar dagen zacht wanneer je ze luchtdicht buiten de koelkast (!) bewaard.

Een musthave voor deze donuts is de Greensweet Icing, die maakt de donuts echt af! Heb je geen Greensweet Icing dan kun je er ook voor kiezen om Greensweet Sweet of erythritol fijn te malen, dan heb je ook poedersuiker.

Het recept maakt 8 donuts van royaal formaat. Hou er wel rekening mee dat keto/koolhydraatarme baksels hoog in voedingsstoffen zijn als je nog een afvaldoel hebt. Je kan de keto donuts ook kleiner maken om de voedingswaarde wat te verlagen.

Kunnen de donuts zuivelvrij klaargemaakt worden?

Ik krijg regelmatig vragen of recepten aangepast kunnen worden in verband met allergenen. Deze donuts zuivelvrij maken kan wel, maar de smaak verandert dan wel.

De slagroom in de icing is makkelijk te vervangen door water, de creme fraiche maakt de structuur alleen heerlijk zacht en kun je niet weglaten. De creme fraiche is mogelijk wel te vervangen door kokoscreme: de dikke laag kokosroom die je in een blik kokosmelk aantreft.

Keto Donuts

Makkelijk recept voor keto donuts! Volledig glutenvrij en koolhydraatarm dus ook geschikt voor diabetici.
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Laat een reactie achter
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd1 uur
Zoet
Ketogeen & Koolhydraatarm
keto donuts, suikervrij
8 stuks
Madelon

Keukentools

  • Mengkom en spatel
  • Pan om in te frituren
  • Afkoelrooster

Ingrediënten

Donuts maken

Icing maken

Bereiding

Keto donuts beslag

  • Meng de ingredienten voor het keto donuts beslag in een mengkom door eerst alle droge ingredienten te mengen en daarna de creme fraiche, gesmolten boter en als laatste het hete water toe te voegen.
  • Laat het keto donuts beslag nu een paar minuten staan. Maak er daarna 8 gelijke balletjes van.

Keto donuts bakken

  • Plet elk balletje tot een schijf en prik met je vinger een gat in het midden.
  • Verhit je vetstof naar keuze in een pan, ik gebruikte zelf kokosolie.
    Frituur de keto donuts aan beide kanten een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Ze hoeven niet te zwemmen, half onder staan is genoeg.
    Giet tijdens het bakken de vetstof ook over de donuts heen.
  • Laat de gare keto donuts afkoelen op een rooster.

Keto donuts icing geven

  • Meng de ingredienten voor de icing in een kommetje.
  • Dompel elke afgekoelde keto donut in de icing en plaats terug op het afkoelrek om de icing te laten drogen.

Voedingswaarden

Serving: 1 keto donut | Kcal: 359 kcal | Koolhydraten: 3.5 g | Eiwitten: 13.1 g | Vetten: 30.9 g
Share the love! Heb jij dit recept geprobeerd?Tag Waymadi op je social media met @Waymadi of #Waymadifood!