Pindakaas salade

Salatat Dakwa pindakaas salade

Het is weer tijd voor een van W. zijn recepten. Sudanese Salatat Dakwa, pindakaas salade.

Pindakaas salade

Pindakaas salade is heerlijk bij gerechten met rijst, kan met vlees en vis worden gegeten en heeft een heerlijke uitgesproken smaak, die tegelijkertijd niet overheerst. Een salade dus om te proberen! Ik heb al heel wat verbaasde blikken gezien als deze salade hier op tafel verscheen. Iedereen die het proeft is verrast over de frisse smaak. Omdat de dressing pindakaas bevat krijgt de salade een notige ondertoon. Deze overheerst niet en past perfect samen met het friszure van de limoen. In Sudan is dit een salade die vrijwel dagelijks op tafel staat.

Wat heb je nodig

  • 1 grote tomaat
  • 1 kleine ui
  • halve komkommer
  • sap van halve limoen
  • 3/4 eetlepel pindakaas
  • zout naar smaak
  • halve theelepel komijn
  • 2 eetlepels ongebrande sesamolie (het liefst de Sudanese variant, niet de Aziatische, verkrijgbaar bij Arabische toko’s, vervang anders door olijfolie)

Bereiding

Neem een ruime kom of diep bord. Snijd de tomaat, ui en komkommer in kleine blokjes en meng deze door elkaar.

Meng in een klein schaaltje het sap van de limoen, de pindakaas, zout, komijn en sesamolie. Proef of het zout naar je smaak is en voeg eventueel meer limoensap toe wanneer je dit lekker vindt. Maak er een mooi glad mengsel van en giet je dressing over de tomaat, uit en komkommer. Roer alles goed door elkaar. Deze dressing maakt je pindakaas salade zo speciaal, pas hem vooral aan aan je eigen smaak.

Eet smakelijk!

17 Comments
  1. Dit ziet er heerlijk uit en je hoeft er niet al te ingewikkelde of exotische ingredienten (had ik wel verwacht trouwens) voor in huis te halen: ideaal!

  2. Wat is het verschil tussen Sudanese en Aziatische sesamolie precies? Ik vrees dat ik in dit geval de olijfolie variant moet maken…..het lijkt me wel heerlijk!! Ik had nooit aan pindakaas gedacht!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>