Spicy Lime Chicken

spicy lime chicken-4

Soms heb je van die ingevingen die je dan wekenlang elke week klaarmaakt. Ik hou van kip stoven en het hangt maar net van mijn bui af wat ik erbij doe maar dit is wel een favoriet.

Spicy Lime Chicken! Heerlijke kip die zowat van het bot afvalt in een smaakvol sausje. Heerlijk met romige aardappelpuree of kruidige saffraanrijst en groenten of salade naar keuze. En heel makkelijk klaar te maken

;)
Alle ingrediënten zijn genoeg voor ongeveer 4 personen.

Wat heb je nodig: 

  • 1 kilo kipdrums
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 3 eetlepels roomboter/ghee
  • Kipkruiden Jumbo
  • 1 gele madame jeanette, gehalveerd en zaadjes en zaadlijsten verwijderd
  • Anderhalve limoen in stukjes of plakken
  • 1 grote ui in grove stukken gehakt
  • 2 handjes groene ontpitte olijven
  • Grote koekenpan met deksel
  • Vork of ander hulpmiddel om de kip te draaien

Spicy lemon kipdrum

Smelt in de koekenpan de boter met de sesamolie. Doe je kipdrums hierbij en bestrooi deze royaal met de Jumbo Kipkruiden. Nee niet zuinig, royaal strooien met die bus tot alle kip met een dun laagje is bedekt. Draai de kipdrums om zodat de kruiden even aan kunnen bakken aan je kip en herhaal het strooien en aanbakken met je nog kale kant van de kipdrums.

Waarom perse deze kruiden? Geen toegevoegde chemische troep en de verhouding en de kruiden kloppen. Dan ga ik ze niet zelf mengen natuurlijk.

spicy lime chicken

Zet je vuur helemaal zacht (grootste pit, helemaal laag zetten). Verspreid de rest van je ingrediënten gelijkmatig over de kip.

Spicy lemon kipdrum-3

Deksel erop en ga lekker thee drinken. Elk halfuur check en draai je de kip en verplaats je de twee stukken madame jeanette naar een andere plaats in de pan. Verwijder na anderhalf uur de madame jeanette uit de pan.

Je kip is nu helemaal gaar gestoofd en je hebt een eigen saus vanuit de kip en de andere ingrediënten getrokken. Ideaal

;)

spicy lime chicken en mash-2

Wil je de Spicy Lemon Chicken combineren met mashpotato?

Ingredienten Mashpotato

  • Kilo kruimige aardappelen geschild en in stukken
  • Grote pan met warm water
  • 2 (afgestreken) theelepels zeezout
  • (afgestreken) eetlepel nootmuskaat
  • 50 tot 100 gram roomboter in stukjes
  • 200 tot 350 ml volle melk op kamertemperatuur
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • eventueel eetlepel poedermelk
  • Pureestamper

Breng de pan met water met aardappelen en al aan de kook op hoog vuur. Dit scheelt je kooktijd. Ik kook ze gaar in 12 tot 15 minuten vanaf het moment dat het water kookt. Giet de aardappelen af.

Je aardappelen moet nog een beetje stevig zijn dus niet al zo zacht dat ze gelijk helemaal uit elkaar vallen zodra je er in prikt. Dan heb je ze te lang gekookt en is er al veel van de smaak weg. Een big nono voor goede mashpotato.

Voeg de melk toe. De rest van de ingrediënten is naar smaak. Bovenstaande verhoudingen zijn een leidraad. Probeer vooral zelf uit wat je lekker vindt! Goed stampen en warm opdienen.

spicy lime chicken met saffraanrijst

Wil je de Spicy Lemon Chicken combineren met Saffraanrijst?

Ingredienten Saffraanrijst

  • 500 gram pandanrijst
  • Steelpan met antiaanbaklaag en deksel.
  • flinke eetlepel ghee (of roomboter met een scheutje zonnebloemolie)
  • halve theelepel saffraan geweekt in een beetje warm water voor minuutje of 5
  • flinke snuf zeezout
  • warm water
  • houten roerlepel

Smelt de ghee in de steelpan. Bak je rijst op een matig vuurtje hierin kort even aan. Verplaats je pan nu naar de kleinste pit die je hebt. Voeg de saffraan toe inclusief het water waarin je het hebt laten weken en je zeezout. Even omroeren. Vul het water aan met warm water tot de rijst ongeveer anderhalve cm onder water staat. Deksel erop, vuur helemaal zacht en na zo’n 20 minuten is je rijst gaar. Even omroeren en opdienen.

4 Responses to Spicy Lime Chicken

Laat een reactie achter: