Dat wij veel kip eten mag duidelijk zijn. Dit keer wilde ik eens wat anders doen en besloot ze in de oven te garen. Ik had hele grote kipfilets in mijn vriezer die daar perfect voor zijn.  Ik had verwacht dat de kipfilets wel een beetje droog zouden worden maar werd blij verrast met super sappige kipfilets uit de oven. Omdat ik dit vaker doe zal ik af en toe een nieuwe kruiden combinatie toevoegen aan dit recept.

Wat heb je nodig

Aziatische kipfilets

  • 2 grote kipfilets
  • 2 volle eetlepels kipkruiden
  • 1 gepekelde citroen
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zwarte peper
  • 1 theelepel ketoembar (koriander)
  • stuk bakpapier en een ovenschaal

Citroen chili kipfilets

  • 3 kipfilet
  • 1 hele gepekelde citroen
  • 2 theelepels piri piri
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 volle eetlepel jumbo kipkruiden
  • royaal zwarte peper

Bereiding

Zet je oven op 200 graden.

Maak de kipfilet goed schoon door eventuele stukjes kraakbeen of bot weg te snijden. Heb je een hele kippenborstfilet dan snijd je de kipfilet helften los door met een scherp mes langs het kraakbeen in het midden te snijden. Daarna snijd je ook het stuk kraakbeen eruit.

Hak de gepekelde citroen helemaal fijn. Heb je een grote dan kun je ook de helft gebruiken.

Meng alle kruiden en smaakmakers in een diep bord. Smeer de kipfilet helemaal in met het kruidenmengsel.

Leg het stuk bakpapier in je ovenschaal en doe daar de stukken kipfilet op. Zo is je ovenschaal makkelijk schoon te maken.

Bak de stukken kipfilet in 40 minuten gaar. Heb je kleine kipfilets, check ze dan na 30-35 minuten. Wanneer je ze uit de oven laat kun je ze even laten rusten voor een minuut of tien voor je ze aansnijd.

In dunne plakjes is deze kipfilet uit de oven ook heerlijk op een broodje of in een salade.

Wij aten de kipfilet uit de oven deze keer met rode bieten salade.


Juicy oven baked chicken breasts

Chicken is a regular visitor on our plates. This time I wanted to try something else. I marinated a chicken breast and baked it in the oven. I had some doubts if it would become tender or dry, but they turned out so juicy that this is a keeper. Because I often make oven baked chicken fillets I will add new marinades every once in a while.

What do you need

Asian chicken fillets

  • 2 big chicken fillets
  • 2 tablespoons chicken spices
  • 2 tablespoons of vinegar
  • 4 tablespoons olive oil
  • 1 teaspoon grounded black pepper (pepper mill)
  • 1 teaspoon coriander powder
  • baking paper and an oven tray

Chili lemon chicken fillets

  • 3 chicken fillets
  • 1 pickeled lemon
  • 2 tsp piri piri
  • 2 tbsp vinegar
  • 2 cloves crushed garlic
  • 1 tsp smoked paprika powder
  • 1 full tbsp chicken spices (Jumbo for Dutchies)
  • black pepper to taste

Preparation

Set your oven to 200 graden (392 Fahrenheit).

Clean the chicken fillets by cutting off cartilage of bone pieces. Do you have a whole chicken breast you need to seperate the two chicken fillets. Take a sharp knive and cut next to the cartilage in the midden. You now have to pieces, just cut of the remaining cartilage.

Chop the pickeled lemon in very small pieces. Is it a big lemon? A half will do.

Mix all your spices and oil and vinegar in a bowl. Cover the chicken fillets with the spice mix.

Place a piece of baking paper in your oven tray. The baking paper keeps the chicken fillets from sticking to your tray and makes the tray easy to clean. You can leave the chicken fillets marinating for a night, but I put them right in the oven.

Bake the chicken fillets for 40 minuten. Do you have small chicken fillets, check them after 30 -35 minutes. Let them rest for about ten minutes before cutting them.

When you slice these chicken fillets thinly they are delicious on a sandwich or in a salad.

We ate them with red beet salad.