Kefir in je smoothie

De makkelijkste manier om melkkefir te drinken is puur of met een lepeltje honing. Maar, als je zoet fruit bij melkkefir doet wordt het echt zo ontzettend lekker! Fris, zoet en romig, dit is voor mij een blijvertje. Melkkefir in je smoothie doen lijkt me ook een lekker idee voor de Ramadan. Bij ons staan smoothies dan vast op tafel bij sahur.

Kefir smoothie met mango

Wat heb je nodig (2 porties)

  • 400-500 ml kefir
  • 1 grote rijpe mango
  • 2 ontpitte dadels of eetlepel honing

Natuurlijk kun je ook ander fruit gebruiken. Omdat de kefir van zichzelf al friszuur is vind ik zoete fruitsoorten het lekkerste om te combineren. Heb je nog geen melkkefir? Gebruik dan (plantaardige) yoghurt als alternatief.

Bereiding

Schil de mango, snijd deze in stukken en verwijder de pit. Doe de mango samen met de kefir in een blender met 2 ontpitte dadels of eetlepel honing. Blender tot een glad geheel.

Geniet van je kefir smoothie met mango!


Kefir smoothie with mango

Kefir in your smoothie

The easiest way to drink milk kefir is pure or with a teaspoon of raw honey. But, it gets really interesting when you add sweet fruit with milk kefir… Fresh, sweet, creamy with a little sour hint. A melk kefir smoothie is also a good idea for Ramadan as we drink smoothies with sahur every day of fasting.

What do you need (2 portions)

  • 400-500 ml milk kefir
  • 1 large ripe mango
  • 2 depitted dates or a tbsp of honey

Ofcourse you can combine any other sweet fruit. Because the kefir has a fresh sour taste sweet fruits are the best to add. If you don’t have milk kefir you can substitute with (vegetable) yoghurt.

Instructions

Peel the mango and cut it in pieces after removing the pit. Add mango and kefir in a blender with the dates or honey. Blend and taste, add more sweetner if desired.

Enjoy your milk kefir smoothie with mango!

This blog is part of the Muslim Food Bloggers Challenge. An InLinkz Link-up