Amandelmeel pancakes

Amandelmeel pancakes

Volg je mij op social media dan heb je kunnen lezen dat ik het low carb eten weer heb opgepakt. Vorig jaar was ik al onderweg naar keto en nu ben ik daar echt mee gestart. Dat betekent ook experimenteren met andere ingrediënten!

Zo ontstonden deze fluffy amandelmeel pancakes. Met dit recept maak je 9 pancakes van 1,5 kh per stuk, even afhankelijk van welke merken amandelmeel en kokosmeel je gebruikt. Er zit geen zoet in deze pancakes, wil je dat wel dan kun je natuurlijk gewoon wat rietsuiker of honing toevoegen. Ze zijn dan alleen niet meer keto of low carb ;)

Wat heb je nodig

  • 100 gram amandelmeel
  • 20 gram kokosmeel
  • 150 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 3 large eieren
  • 6 gram bakpoeder
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 2 gram zeezout
  • 1 dopje vanille extract of 1 theelepel kaneel
  • kokosolie of roomboter om te bakken

Variatietips

  • Gebruik volle melk of kefir in plaats van de amandelmelk voor het lekkerste resultaat en structuur. Let op, dit geeft wel een hoger koolhydraten gehalte.

Bereiding

Meng alle ingrediënten behalve de vetstof om in te bakken. Roer het tot een dik beslag en laat het even een paar minuten staan.

Doe roomboter of kokosolie op je pan. Neem een eetlepel en maak elke pancake van 2 eetlepels beslag. Nu bak je ze zoals normale pancakes.

Ze worden lekker dik en fluffy. Ik beleg ze graag met amandelpasta of kaas. Of aardbeien of frambozen, heerlijk!

Eet smakelijk!


Almond flour pancakes

If you follow me on social media you have read that I picked up low carb eating. Last year I was almost eating keto and this time I started with keto from the start. That also means I got to experiment with other ingredients!

That’s how these fluffy almond flour pancakes came out of my kitchen! This recipe makes 9 fluffy pancakes. They contain no sweets but you can add cane sugar or honey if desired. They won’t be low carb/keto but still delicious.

What do you need

  • 100 grams of almond flour
  • 20 grams of coconut flour
  • 150 ml almond milk
  • 3 large eggs
  • 6 gram baking powder
  • 2 grams of sea salt
  • 2 tbsp melted coconut oil
  • 1 tsp cinnamon (optional)
  • coconut oil or butter to bake

Instructions

Mix all ingredients except for the fat to bake. Stir everything to a thick batter and let it rest for a few minutes.

Heat your pan with butter and coconut oil. Take a tablespoon and make from 2 tablespoons of batter a pancake. Now bake them as normal pancakes.

They get really thick and fluffy. I like to combine them with almond butter or cheese. Or sweet with strawberries or raspberries, delicious!

Enjoy!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>