De ramadan is voorbij. En voor mij begint er nu een nieuw hoofdstuk wat betreft eten en koken. Daarover een andere keer meer, waarschijnlijk achter een wachtwoord ;) En wat overdenkingen in welke richting ik met mijn blog opga. Vanaf volgende week werk ik weer 36 uur en dagelijks bloggen, dat is een doel wat erg leuk is, maar waarschijnlijk niet haalbaar. I’m stil thinking about it…

Zoals beloofd heb ik een speciale WDWE samengesteld van lekkers wat we tijdens de ramadan maakten aan eten. Ik heb niet van alles foto’s gemaakt, soms was het licht te slecht en het heeft me een paar dagen gekost om de instellingen uit te vogelen zodat er wel mooie foto’s te voorschijn kwamen in het halfdonker :angel Ook heb ik nog meer foto’s van onze vriendenetentjes in Groningen, misschien plaats ik die ook nog :D

Genoeg gebabbeld, tijd voor foto’s!

Loempia’s. Met een gruwelijk lekkere groentenvulling en fetakaas. Kaas is liefde en kaas maakt deze lekkere knabbel heaven. Lekker dippen in een goede chilisaus en genieten maar. Het recept is me al door meerdere mensen gevraagd, dus komt nog online.

Ik hou van soep. En dit is een van mijn favorieten. Gebaseerd op een recept van mijn schoonmoeder en wat aangepast naar eigen smaak. Pittige lamssoep. Ook te maken zonder de pit voor de niet zo pittig etenden ;) Gruwelijk lekker en veel minder werk dan je zou denken bij het zien van de ingrediëntenlijst. Try it!

Mijn lievelingssalade op het moment. Een heerlijke mix van slasoorten, ei, avocado, tomaat en gemarineerde tempeh. Verslavend lekker. Ik heb al vernomen dat meerdere lezeressen dit recept al hebben geprobeerd en het heerlijk vonden. *happy happy* Ik vind het zo leuk om te horen dat anderen onze gerechten lekker vinden :hart

Lekkere linzensoep, jalapeñokaasbrood en dadels vooraf. Lekker!

Fusili met gehaktballetjes, olijven en Arabische yoghurtsalade.

Het toetje op de avond dat de vriendenclub bij ons kwam eten. Het eten was ‘delish’. En wie vergeet er een foto te nemen, ja ikke. Het toetje was heerlijke luchtige bananenvla, met verse aardbeien en wat Dr. Oetker strooisel.

Ik heb even moeten nadenken wat ik hier als omschrijving neer zou zetten. Dit gerecht is zo verslavend lekker dat we het nu minstens een keer per week eten. Dama’a. Een Sudanese stoofschotel met een megastapel gehakte uien in de saus en lamsvlees. Het staat uren op het vuur te sudderen waardoor het zo zacht, sappig en smaakvol wordt dat het een genot is het te verorberen.

Je eet het met Gurasa, een plat brood wat je heel makkelijk zelf maakt (linksonder op de vorige foto). Ziet dit er niet om aan te vallen uit? ;)

Deze dag een restje dama’a, Arabische rijst, salade en kip uit de oven in braadzak. Mjam!

Even een close-upje.

Homemade kaasvingers. Om je eigen vingers bij op te eten, zo lekker en makkelijk te maken zijn ze.

Homemade aardappelpuree met dama’a. Moet ik nog zeggen dat dit een favoriet is? ;)