Maispasta Shoarma

Ik heb echt niet elke dag zin om uitgebreid te koken. Een goede warme maaltijd hoort wel bij onze vaste dagelijkse routine. Als we een keer niet warm eten dan klopt het plaatje niet helemaal. W besloot een heel makkelijke maar gevaarlijk lekkere pasta te maken. Dit recept is glutenvrij!

Wat heb je nodig

  • 400 tot 500 gram maispasta (te koop bij de glutenvrije producten van Jumbo)
  • zeezout
  • 300 tot 400 gram kalkoen/lamsshoarma
  • 1 groene peper, fijn gesneden
  • 1 ui in halve maantjes gesneden
  • 1 grote tomaat in blokjes gesneden
  • 2 tot 4 geperste knoflooktenen
  • olijfolie
  • 1 potje pesto rosso AH eigen merk

Bereiding

Kook je maispasta met wat zeezout en bak tegelijk je shoarma in een koekenpan. Je bakt eerst de tomaat, ui en groene peper aan in wat olijfolie en voegt dan de shoarma toe. Lekker even roerbakken, deksel erop en een paar minuten laten garen. Dan deksel eraf en het vocht wat uit het vlees en de tomaten komt wat laten verdampen terwijl je een paar keer omroert. Zodra de shoarma gaar is vuur uit en apart zetten.

De maispasta zal nu bijna klaar zijn. Maispasta moet iets langer koken dan normale pasta. Hou minimaal 12 tot 15 minuten kooktijd aan en test/proef of je pasta gaar is. Afgieten met een vergiet en even apart zetten.

Doe een paar eetlepels olijfolie in de pan waar je net je pasta hebt gekookt. Verhitten en hierin je knoflook aanbakken. Zodra de knoflook lichtbruin wordt doe je er de pasta bij. Goed omroeren en daarna de shoarma toevoegen. Even een paar minuten roerbakken en dan vuur uit. Schep je pesto rosso over je pasta en roer dit goed door. Serveren met een salade naar keuze.

Eet smakelijk!