Fastfood. Soms moet je gewoon even splurgen en aan je verlangens toegeven. En wat is er nou lekkerder dan homemade fastfood ;) Deze pittige hamburgers gaan er in als zoete koek!

Wat heb je nodig

  • 2 hamburgers per persoon
  • 1 plakje (President) Cheddarkaas per broodje
  • Heinz Tomatenketchup
  • Hellmanns Real Mayonaise
  • 1 ui in halve maantjes
  • schijfjes jalapeño
  • hamburgerbroodjes (broodafdeling van elke supermarkt)
  • grillpan

Doe in een klein koekenpannetje een klontje boter en een scheut olie. Hierin maak je je gebakken ui. Liefst met een dekseltje erop zodat de ui lekker juicy blijft en toch lekker aanbakt en daardoor een beetje gaat carameliseren en je die rijke smaak krijg dit je wilt. Vergeet niet regelmatig om te roeren.

Grill je hamburgers. Ik schroei ze eerst aan beide kanten dicht en draai ze daarna regelmatig om. Zo krijg je sappige hamburgers.

Ondertussen snij je de hamburgerbroodjes doormidden. Zodra je hamburgers gaar zijn gaan de broodjes voor een paar minuten in je grillpan. Kant en klare hamburgerbroodjes moet je nog afbakken. Wil je niet grillen, bevochtig ze dan even en doe ze even een paar minuten in een hete oven.

Smeer op de bovenste helft van het broodje een beetje mayonaise. Op de onderste helft doe je een toef ketchup. Dan op beide helften een plakje cheddarkaas. Leg op elk broodje een hamburger. Bovenop de hamburger leg je de gebakken uien en een paar stukjes jalapeño. Leg de bovenste helft van het broodje erop en klaar ben je.

Superlekker met verse Andalouse saus.

Eet smakelijk!