ovenschotel met kippendij

De winter ovenschotel met kippendij! Als het koud is hou ik van stevig eten.

Winter ovenschotel

Ovenschotels zijn de makkelijkste manier om een maaltijd op tafel te zetten zonder al te veel werk. Laat de ingredientenlijst je daarom niet afschrikken, dit is echt een foolproof ovenschotel. De aardappel is uiteraard te vervangen door zoete aardappel, maak de plakken dan wel ietsje dikker. Kippendij is een stuk sappiger dan kipfilet, maar in dit recept kun je ook kipdrums gebruiken.

Wat heb je nodig

 • grote ovenschaal
 • grote mengkom
 • grillpan
 • 1 tot 1,5 kg kruimige aardappelen geschild en in plakjes van max 3 mm dik
 • 1 grote tomaat in plakken
 • 1 grote ui in ringen
 • 1 limoen in partjes
 • 500 tot 750 gram kippendij of 1 kg kipdrums
 • Jumbo kipkruiden
 • 2 winterwortels of andere groente in plakjes (optioneel)

Marinade

 • 1 potje AH pesto rosso
 • eetlepel italiaanse kruiden
 • theelepel knoflookpoeder
 • 6 eetlepels olie naar keuze
 • theelepel zeezout
 • zwarte peper naar smaak
 • 1 theelepel chilivlokken (optioneel)

Bereiding

Zet je oven alvast op 200 graden en je bakrooster in het midden.

Meng in je grote mengkom alle ingrediënten behalve de kippendij en kipkruiden. Wrijf de stukken kippendij in met de kipkruiden en schroei deze in je grillpan aan de buitenkant dicht. Meng ze nu met de rest van de ingrediënten in je mengkom.

aardappel ovenschotel met kippendij-2

Maak de marinade door deze ingrediënten door elkaar te roeren. Gebruik voldoende zout anders smaakt alles erg flauw! Giet de marinade over de ingrediënten in de mengkom en hussel alles door elkaar tot de marinade alle ingrediënten heeft bedekt met een dun laagje. Gaat het makkelijkste met schone handen :D

aardappel ovenschotel met kippendij-3

Verdeel alles in je ovenschaal tot het egaal ligt. Niet te veel aandrukken.

Laat de ovenschotel in anderhalf uur gaar bakken. Merk je dat de bovenkant snel donker wordt dan leg je er aluminiumfolie op. Kun je na anderhalf uur bakken geen vork door alle lagen van de schotel heen prikken laat dan eventjes verder bakken.

aardappel ovenschotel met kippendij

Eet smakelijk!