Veel toko’s verkopen olijven in olie met smaakmakers als knoflook en verse kruiden. Je kan een bakje halen of ze heel makkelijk zelf maken. Het meeste heb je vast wel in huis liggen ;)

Knoflookolijven

Er zijn zoveel smaakcombinaties mogelijk maar deze knoflookolijven zijn hier favoriet. Uiteraard kun je de verhoudingen aanpassen naar je eigen smaak. Vers gesneden knapperig brood, stukken fetakaas, deze olijven en smullen maar! Al smaken ze ook verdraaid goed over je salade of gewoon om tussendoor eens te snacks.

Heb je bezoek dan kun je deze olijven met wat prikkertjes op tafel zetten tussen je andere hapjes. Alleen niet vergeten achteraf je adem op te frissen ’cause you smell like garlic! Ben je nou geen knoflookliefhebber verlaag dan de hoeveelheid verse knoflook die je hierbij doet en/of halveer de tenen in plaats van ze te persen zodat de smaak minder sterk is.

Knoflookolijven in olie met kruiden

Wat heb je nodig

  • 400 gram ontpitte groene olijven van goede kwaliteit
  • theelepel grof zeezout
  • theelepel grove zwarte peper
  • 5 grote geperste knoflooktenen
  • 5 eetlepels azijn
  • flinke hand grof gehakte koriander of peterselie
  • olijfolie
  • bakje om te bewaren met luchtdicht deksel

Bereiding

Meng de olijven in je bakje met het zeezout, zwarte peper, knoflook, azijn en de koriander. Giet er zoveel olijfolie bij dat ze bijna onder de olie staan en roer alles heel goed door. Makkelijker kan niet dacht ik zo.

Laat de olijven minimaal een half uur staan voor je ze aanvalt! Heb je de tijd, laat ze dan een nachtje marineren. Dan trekken de smaken er goed in. Zo, dit was het kortste recept ever haha.

De knoflookolijven blijven minimaal een week goed in de koelkast. Let er op dat je het deksel altijd goed afsluit. Natuurlijk altijd met een schone lepel er wat uit halen, dan voorkom je dat de knoflookolijven eerder gaan bederven.

Eet smakelijk!