aardbeien met cheesecake topping-5
Van de week had ik enorm trek in cheesecake. Bakken is een van mijn lievelingsbezigheden. Maar je kunt je vast voorstellen dat met een kindje van 17 maanden en een tweede van 9 weken dat het bakken momenteel op een laag pitje staat. Dat houdt me niet tegen om te speuren naar nieuwe recepten en food ideeën ;).

And there it was…Cheesecake Stuffed Strawberries! Het klinkt gewoon veel leuker in het Engels. Dit moest ik gewoon proberen. Een heel makkelijk recept en het zag er te lekker uit om niets mee te doen.

 Graag deel ik deze sweetness met jullie, niet alleen omdat het makkelijk is, maar ook omdat het niet propvol met vet en suiker zit. Je bepaalt zelf wat voor Sweettooth jij bent!
aardbeien met cheesecake topping

Wat heb je nodig

  • 1/2 cup roomkaas
  • 1/2 cup griekse yoghurt
  • 1 theelepel vanilla essence
  • 2 theelepels stevia (vervangbaar met honing of agave nectar)
  • 1 Graham Cracker (te koop bij de Jumbo, vervangbaar met volkoren of digestive biscuitjes)
  • 500 gram aardbeien
  • ander fruit voor garnering

Bereiding

  1. Klop de roomkaas, vanille, yoghurt en zoetmiddel tot een beslag. Proef het beslag en bepaal of je het zoeter wil of niet. Zo ja, voeg dan wat zoetmiddel toe.
  2. Leg het beslag voor 1 uur in de koelkast.
  3. Was je aardbeien, snijd de kop met de kroon er af en het kontje zodat ze mooi op een bord blijven staan.
  4. Doe het beslag in een spuitzak. Spuit op elke aardbei ongeveer 1 theelepel cheesecake beslag.
  5. Verkruimel je graham cracker en bestrooi de aardbeien hiermee.
  6. Ik had druiven liggen die ik als extra garnering gebruikte.
  7. Zet een kop koffie of thee en geniet!

aardbeien met cheesecake topping

I have a confession to make. Voordat ik mijn snack maakte had ik chocolate chip cookies gebakken. Helaas waren deze finaal mislukt. Iets met een huilende baby en een dreumes die overal aan zat.

Dus wat je op mijn foto ziet zijn stiekem verkruimelde chocolate chip cookies hihi. Dit houden we een geheimpje, deal?