Genius Driezaden Glutenvrij Brood-2

Voor we op het vliegtuig naar Tracy stapten had ik naast in het inpakken van de koffers ook andere to do points. Een van de belangrijkste was het doen van boodschappen met voor mij en mister Z. producten zonder allergenen.

Bij Asda (Engelse supermarkt) vond ik glutenvrij brood van het merk Genius. Vrij van gluten, tarwe en zuivel. Perfect voor mij en voor mister Z. Allebei zijn we gek op brood, maar zoals jullie weten verdragen we allebei tarwe en zuivel niet goed. Thuis bak ik vaak mijn eigen brood zodat er geen tarwe en koemelk in zit. Maar soms heb ik daar echt geen zin in en wil ik graag even een brood uit de supermarkt kunnen halen.

Tijdens onze dagen samen had ik het regelmatig met Tracy over het uitgebreide assortiment aan glutenvrije producten wat in de UK te krijgen is. Daar was ik best jaloers op. De meeste producten die voor ons vrij van allergenen zijn kosten of een vermogen of zijn er gewoon niet.

Net voor we terug naar Nederland wilden reizen kwam er een leuk persbericht binnen. “Genius verovert de Nederlandse markt” en is verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Yay!

Genius Glutenvrij Brood-4

Genius glutenvrij

In de UK is Genius de marktleider op het gebied van glutenvrije producten die net zo smaakvol zijn als gewone graanproducten. Achter het merk staat chefkok en foodspecialiste Lucinda Bruce-Gardyne.

Lucinda-Bruce--Gardyne

Omdat haar zoontje werd gediagnosticeerd met een glutenintolerantie, experimenteerde ze twee jaar lang tot ze het recept samenstelde voor dit verse en zachte glutenvrije brood. Met, net zo belangrijk als de structuur, echt de authentieke smaak van brood.

Genius Glutenvrij Brood-3

Lucinda Bruce-Gardyne: “Ook in Nederland zijn er voor broodliefhebbers niet veel maakvolle alternatieven voor het dagelijkse sneetje brood zonder gluten. Daarnaast zijn er steeds meer Nederlanders die bewust kiezen voor een glutenvrije levensstijl. Wij komen deze mensen tegemoet met ons glutenvrije assortiment, zonder het verlies van de authentieke maak.”

Genius Glutenvrij Brood-2

Zelf ben ik enorm tevreden over dit brood. De smaak en structuur zijn vrijwel gelijk aan ‘normaal’ brood. Als broodliefhebber mag dit van mij in elke supermarkt liggen. Mijn dreumes eet het graag en de hubby die wel tarwe eet proeft geen verschil. Het brood is zacht en smaakvol. Daarnaast vult het erg goed zonder zwaar op de maag te vallen, dat vind ik een groot pluspunt.

Glutenvrij brood is korter houdbaar dan brood van normale graanproducten. Ik bewaar het Genius brood in de koelkast of in de vriezer om de houdbaarheid te verlengen. Even ontdooien wanneer het uit de vriezer komt en het is als vers. Doe ik dat niet dan merk ik na een paar dagen dat het brood snel droog wordt en makkelijker uit elkaar valt.

Assortiment

De producten hieronder zijn in Nederland verkrijgbaar. Mocht je Albert Heijn niet alles in de schappen hebben liggen, vraag er naar bij de bakafdeling. Ik heb de broden en muffins nu in alle Albert Heijns in mijn (kleine) woonplaats gespot.
Genius Glutenvrij Brood

 • Genius Driezadenbrood 560 gram € 3,89 (rechts op bovenstaande foto)
 • Genius Fruitbrood 400 gram € 2,89 (links op bovenstaande foto)
 • Genius Witbrood 350 gram € 2,89
 • Genius Bruinbrood 350 gram € 2,89
 • Genius Bruine Bollen 320 gram (4x) € 2,89
 • Genius Witte Bollen 320 gram (4x) € 2,89

Genius Double Chocolate Muffin

 • Genius Dubbele Chocolade Muffins (2x) € 2,49

Mijn dreumes ging er na het maken van deze foto vandoor met de muffin. Heerlijk was hij, de helft die ik terug kreeg tenminste haha.

Voor meer informatie en glutenvrije recepten kijk je op www.geniusglutenfree.com.

Genius Driezaden Glutenvrij Brood

Genius Winactie

In samenwerking met Genius heb ik wat leuks voor jullie. Ik weet dat ik lezers heb met glutonintolerantie, of die tarwe niet kunnen verdragen, of die bewust kiezen om glutenvrij te eten.

Daarom mag ik 2 van jullie blij gaan maken met een leuk pakketje met Genius producten!

Hoe doe je mee?

 1. Laat een reactie achter onder dit artikel met een geldig e-mailadres. Anders kan ik geen contact met je opnemen als je wint ;) !
 2. (optioneel) Like Waymadi.nl en Genius op Facebook. Deze blog delen op social media wordt zeer gewaardeerd!

Meedoen kan alleen als je in Nederland woont tot en met zondag 25 oktober. De 2 winnaars worden daarna bekend gemaakt op de social media van Waymadi.nl en ontvangen een e-mail met een verzoek om adresgegevens. 

23 Comments
 1. Geweldig! Dit wil ik heeel graag proberen. Aisha en ik eten meestal zelfgebakken brood maar ook ik ben wel eens te moe om te bakken en zo.
  Hoe fijn dat er een betaalbaar broodje bij de appie ligt. Ook de foto Vd genius muffin maakt dat het water me in de mond loopt…
  Dus ….ik loot graag mee.

 2. Leuk! Ik doe graag mee. Ik ben als wel gluten eter harstikke benieuwd naar hoe glutenvrije producten smaken en ik wil altijd wel wat nieuws proberen. Ik heb de fb paginas geliked.

 3. Wat een leuke winactie! Ik doe heel graag mee. Hoewel ik al ruim twee jaar glutenvrij eet, heb ik nog nooit de producten van Genius op. Daar moet heel snel eens verandering in komen!

 4. Wat fijn dat je dat brood nu ook in Nederland kunt vinden! Lijkt me erg lastig als je het ALTIJD zelf moet bakken! Ik doe niet mee, ik ken niemand die een gluten allergie heeft, dus dan kan die kans beter gaan naar iemand met een allergie.

 5. Wat ziet dit er goed uit! Ook ik zit nu in een experimenteerperiode met welke producten wel en niet goed voor mijn darmen zijn. Glutenvrij eten is echt een verademing voor mijn lijf. Helaas heb ik geen facebook, maar ik zou graag meedoen met de winactie.

 6. Graag loot ik mee! Zo vaak acties en boxen waaraan ik niet deel kan nemen vanwege de gluten. Eindelijk eens een kans pakketje te winnen waaraan ik iets heb. Vijf jaar geleden is bij mij Coeliakie geconstateerd en eet ik glutenvrij. Ik ben super blij met nieuwe producten want wat kan het soms een zoektocht zijn met dit dieet.

 7. Ja ….voor mijn dochter ze mist krentenbollen zo erg.niets komt in de buurt ervan.Het genius fruit brood zou ik graag als verrassing laten proeven.

 8. Heel fijn inderdaad dat het brood nu ook in Nederland te krijgen is. Had het in Engeland ook al eens gegeten, toen gelijk gezocht of het in NL ook te krijgen was, maar toen nog niet. Nu dus extra blij dat het gewoon bij de appie ligt hier! Ik doe graag mee met de winactie!

 9. Ik heb het brood gegeten en vind het heerlijk. Was ook blij toen ik het bij onze albert heijn had gevonden
  En kan heeel goed een lekker pakketje gebruiken

 10. Het zou zooo fijn zijn om dit pakket te winnen!
  Genius-producten zijn heerlijk maar helaas ook erg prijzig…
  Daarom zou je me een heeeel groot plezier mee doen!

 11. Ik heb deze week voor de eerste keer het driezadenbrood geprobeerd. Het is heerlijk. Ik ben erg benieuwd naar de andere producten.

 12. Wat een toffe acties is dit zeg. Ik ben nu net zelf na jaren veel ziek zijn en dokters te bezoeken, zelf gaan experimenteren met gluten en tarwe vrij eten. Na nu 3 weken aan de gang te zijn kan ik zeggen wat een verschil is dat zeg. Ik wil ontzettend graag meedoen aan deze actie. Wat zou ik het fijn vinden dat ik weer eens brood zou kunnen eten inplaats van crackers of zelf gemaakte wraps.

 13. Wauw wat een super leuke winactie. Ben ik blij dat ik nog mee kan doen. Succes aan iedereen. Glutenvrij eten is heel moeilijk en soms valt het heel erg zwaar. Zo’n pakket winnen maakt het toch even iets leuker.

 14. Wat een leuke blog. Als stille lezer geniet ik van je bloggs. Toch wil ik dit keer reageren voor mij dochter die ook geen gluten verdraagt. Ik hoop dat ik namens haar 1 van de 2 pakketten zal winnen. Duimen maar!

 15. Yay wat leuk, mijn vriendin grapt altijd dat ik een dure allergie heb, helaas is dat voor mij dubbel zo waar. Het lijkt me daarom echt tof om te winnen!

 16. Ik zou graag het genius glutenvrij pakketje winnen voor mijn dochter zij heeft sinds haar twaalfde coeliakie. Ik zou haar daar erg mee verrassen!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.