Genius Driezaden Glutenvrij Brood-2

Voor we op het vliegtuig naar Tracy stapten had ik naast in het inpakken van de koffers ook andere to do points. Een van de belangrijkste was het doen van boodschappen met voor mij en mister Z. producten zonder allergenen.

Bij Asda (Engelse supermarkt) vond ik glutenvrij brood van het merk Genius. Vrij van gluten, tarwe en zuivel. Perfect voor mij en voor mister Z. Allebei zijn we gek op brood, maar zoals jullie weten verdragen we allebei tarwe en zuivel niet goed. Thuis bak ik vaak mijn eigen brood zodat er geen tarwe en koemelk in zit. Maar soms heb ik daar echt geen zin in en wil ik graag even een brood uit de supermarkt kunnen halen.

Tijdens onze dagen samen had ik het regelmatig met Tracy over het uitgebreide assortiment aan glutenvrije producten wat in de UK te krijgen is. Daar was ik best jaloers op. De meeste producten die voor ons vrij van allergenen zijn kosten of een vermogen of zijn er gewoon niet.

Net voor we terug naar Nederland wilden reizen kwam er een leuk persbericht binnen. “Genius verovert de Nederlandse markt” en is verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Yay!

Genius Glutenvrij Brood-4

Genius glutenvrij

In de UK is Genius de marktleider op het gebied van glutenvrije producten die net zo smaakvol zijn als gewone graanproducten. Achter het merk staat chefkok en foodspecialiste Lucinda Bruce-Gardyne.

Lucinda-Bruce--Gardyne

Omdat haar zoontje werd gediagnosticeerd met een glutenintolerantie, experimenteerde ze twee jaar lang tot ze het recept samenstelde voor dit verse en zachte glutenvrije brood. Met, net zo belangrijk als de structuur, echt de authentieke smaak van brood.

Genius Glutenvrij Brood-3

Lucinda Bruce-Gardyne: “Ook in Nederland zijn er voor broodliefhebbers niet veel maakvolle alternatieven voor het dagelijkse sneetje brood zonder gluten. Daarnaast zijn er steeds meer Nederlanders die bewust kiezen voor een glutenvrije levensstijl. Wij komen deze mensen tegemoet met ons glutenvrije assortiment, zonder het verlies van de authentieke maak.”

Genius Glutenvrij Brood-2

Zelf ben ik enorm tevreden over dit brood. De smaak en structuur zijn vrijwel gelijk aan ‘normaal’ brood. Als broodliefhebber mag dit van mij in elke supermarkt liggen. Mijn dreumes eet het graag en de hubby die wel tarwe eet proeft geen verschil. Het brood is zacht en smaakvol. Daarnaast vult het erg goed zonder zwaar op de maag te vallen, dat vind ik een groot pluspunt.

Glutenvrij brood is korter houdbaar dan brood van normale graanproducten. Ik bewaar het Genius brood in de koelkast of in de vriezer om de houdbaarheid te verlengen. Even ontdooien wanneer het uit de vriezer komt en het is als vers. Doe ik dat niet dan merk ik na een paar dagen dat het brood snel droog wordt en makkelijker uit elkaar valt.

Assortiment

De producten hieronder zijn in Nederland verkrijgbaar. Mocht je Albert Heijn niet alles in de schappen hebben liggen, vraag er naar bij de bakafdeling. Ik heb de broden en muffins nu in alle Albert Heijns in mijn (kleine) woonplaats gespot.
Genius Glutenvrij Brood

  • Genius Driezadenbrood 560 gram € 3,89 (rechts op bovenstaande foto)
  • Genius Fruitbrood 400 gram € 2,89 (links op bovenstaande foto)
  • Genius Witbrood 350 gram € 2,89
  • Genius Bruinbrood 350 gram € 2,89
  • Genius Bruine Bollen 320 gram (4x) € 2,89
  • Genius Witte Bollen 320 gram (4x) € 2,89

Genius Double Chocolate Muffin

  • Genius Dubbele Chocolade Muffins (2x) € 2,49

Mijn dreumes ging er na het maken van deze foto vandoor met de muffin. Heerlijk was hij, de helft die ik terug kreeg tenminste haha.

Voor meer informatie en glutenvrije recepten kijk je op www.geniusglutenfree.com.

Genius Driezaden Glutenvrij Brood

Genius Winactie

In samenwerking met Genius heb ik wat leuks voor jullie. Ik weet dat ik lezers heb met glutonintolerantie, of die tarwe niet kunnen verdragen, of die bewust kiezen om glutenvrij te eten.

Daarom mag ik 2 van jullie blij gaan maken met een leuk pakketje met Genius producten!

Hoe doe je mee?

  1. Laat een reactie achter onder dit artikel met een geldig e-mailadres. Anders kan ik geen contact met je opnemen als je wint ;) !
  2. (optioneel) Like Waymadi.nl en Genius op Facebook. Deze blog delen op social media wordt zeer gewaardeerd!

Meedoen kan alleen als je in Nederland woont tot en met zondag 25 oktober. De 2 winnaars worden daarna bekend gemaakt op de social media van Waymadi.nl en ontvangen een e-mail met een verzoek om adresgegevens.